Love & Reality

Zoey Hasselbank in Big Brother: DJ en voormalig Miss België-kandidate

Zoey Hasselbank behoort in Big Brother tot de groep bewoners van het huis. Ze werkt in België als dj en heeft meegedaan aan de modellenwedstrijd Miss België. Ze kwam samen met Nederlanders Jill en René met de deur in huis vallen.

Zoey Hasselbank in Big Brother

Zoey Hasselbank is 28 jaar en heeft Congolees bloed, al is ze zelf geboren in Brussel. Haar eigenlijke naam is Sarah Moponami, maar vrijwel iedereen noemt haar dus Zoey Hasselbank. In 2014 begon ze met haar carrière als hiphop-dj en dankzij een paar tutorials op Youtube die goed aansloegen had ze binnen een jaar haar eerste grote klussen al binnen.

Echte naam Big Brother-Zoey is Sarah Moponami

Inmiddels heeft Zoey, die in een grijs verleden ook nog meedeed aan Miss België – tot ze er achter kwam dat modellenwerk helemaal niets voor haar is -, al gestaan op grote festivals als Fire Is Gold, WECANDANCE, Ostend Beach Festival en Les Ardentes. Bovendien vloog ze al naar bestemmingen als Dubai, Genève, Monaco, Istanboel, Miami en Kinshasa om te draaien.

Met name Kishasa was bijzonder voor haar, in Congo. “Ik heb moeten knokken om te zijn waar ik nu ben, ook thuis. Zeker mijn papa was er in het begin helemaal niet over te spreken dat ik mijn studies opgaf om muziek te draaien”, vertelde Zoey destijds al eens aan Bruzz.

Zoey uit Big Brother is dj

Eenmaal in het Big Brother-huis gearriveerd vertelde Zoey verder aan medebewoners Lise en Jowi: “Ik ben in België geboren, maar heb Congolese roots. Het gekke is dat ik in mijn leven maar drie keer in Congo ben geweest. De eerste keer was als dj om te draaien.  Toen pas heeft mijn vader een klik in zijn hoofd gemaakt dat dit een job was waar ik mijn brood mee kon verdienen. Vooraf vond hij dat ik een echte job moest zoeken. Hij was pas overtuigd toen hij zag dat mijn vliegtuigtickets en mijn hotel werden betaald.”

Verder mogen de andere Big Brother-deelnemers hun borst wel natmaken, want Zoey Hasselbank heeft haar hart op d’r tong liggen en is recht voor zijn raap. “Als ik vroeger een seksistische opmerking naar het hoofd geslingerd kreeg, wist ik nooit goed hoe erop te reageren, dus zweeg ik maar. Vandaag laat ik van me horen als iets me niet aanstaat”, bevestigde ze in een interview met Flair.be. Wij zijn alvast razend benieuwd!

De deelnemers aan Big Brother 2021: Daniëlle – Jowi – Liese – Naomi – Nathalie – Theo – Thomas – ZikoElsNickZoeyJillReneJulieMichelPatrick

Niets missen van Big Brother? Volg deze Big Brother groep!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Trapunzel 🍒 (@zoeyhasselbank)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Trapunzel 🍒 (@zoeyhasselbank)