Love & Reality
Ali Ilse Big Brother Power Ranking

Big Brother 2023 Power Rankings: nieuwe nummer 1, nieuwe nummer laatst

Twee weken geleden vond de aftrap plaats van een nieuwe editie van Big Brother en inmiddels zijn de kaarten al wel een klein beetje geschud. Hoe staan alle deelnemers er nu voor? Je ziet het in onze Power Rankings van Big Brother 2023!

Big Brother 2023 Power Rankings

Onze Big Brother 2023 Power Rankings worden wekelijks geüpdatet en geven weer hoe het ervoor staat met de diverse Big Brother-kandidaten. Wie maakt veel vriendjes in het huis en is een potentiële winnaar? Wie is juist ‘alleen op de wereld’, zoals Remi, en loopt het gevaar te moeten vertrekken?

Tumultueuze week

Er is de afgelopen week weer heel wat gebeurd in het Big Brother-huis, waar iedereen het spel op zijn eigen manier speelt. We hebben al de nodige clashes voorbij zien komen, bijvoorbeeld over manipulatie, maar ook over… gesnurk. Geschreeuw. En gesnurk. Tja, wat wil je ook, veertien deelnemers in hetzelfde huis, dan ga je je ergeren aan wissewasjes. Aan de vaat die maar niet gedaan wordt. Aan het stemgeluid van je huisgenoten. En Jason is hierbij wel vaak het lijdend voorwerp, hij zorgt op de een of andere manier voor irritatie, al is dat niet altijd terecht!

De Big Brother 2023 Power Rankings

 1. Ali (+2)
  • Ali is de cabaretier van het huis. En dat is natuurlijk een geweldige rol om te vertolken. Wij zien hem niet zo één-twee-drie uit het spel verdwijnen!
 2. Bart (-1)
  • Bart heeft de rol van ‘huisbaas’ op zich genomen en is eigenlijk een beetje de Big Brother-groepsleider. Zijn positie is daarom behoorlijk stevig en ook bij de kijkers doet de Belgische militair het goed. Zou hij de BB-editie van 2023 kunnen winnen? Waarom niet?
 3. Jason (+3)
  • Jason schreeuwt in zijn slaap, maar daar kan hij helemaal niks aan doen. Soms lijkt hij een beetje het pispaaltje van de groep te zijn en dat vinden wij lullig. Vandaar deze topklassering. Come on, Jason!
 4. Lindsey (-2) 
  • Lindsey was onze favoriet. In week 1 welteverstaan. Inmiddels heeft ook zij de nodige clashes te verwerken gekregen. Als ze Big Brother 2023 wint zou ons dat niets verbazen, maar ze staat niet meer eenzaam op de eerste plek.
 5. Michelangelo (-)
  • Michelangelo komt steeds meer bovendrijven als een sterke speler. Dat was vorige week het geval, maar het is onveranderd!
 6. Charlotte (+2)
  • Charlotte werd genomineerd, maar won glansrijk en blijkt bovendien over heel wat verschillende lagen te beschikken. Ze leek aanvankelijk misschien wat oppervlakkig, maar zou zomaar een echte ‘fan favourite‘ kunnen worden!
 7. Jolien 
  • Jolien is niet een van de originele Big Brother-bewoners en ze is nog een beetje een ‘grijze muis’. Toch geven we haar meer kans op de zege dan Ilse én Chiara.
 8. Chayron (-1)
  • Chayron gunnen we de winst, omdat hij en zijn familie tot de gedupeerden bij de toeslagenaffaire behoren. Maar hij zou het BB-spelletje wel een heel stuk sympathieker kunnen spelen. Dat is eigenlijk gewoon een must, anders gaat hij het niet lang uitzingen.
 9. Rob (-5)
  • Rob maakt een wat vreemde ontwikkeling door in Big Brother 2023. Hij was in de eerste week één van de favorieten om af te vallen, richtte zich op en won aan populariteit, maar die is nu weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Het kan verkeren in deze realityshow, zo blijkt maar weer.
 10. Chiara
  • Chiara is één van de ‘nieuwe bewoners’, al maakt ze nu ook al weer een tijdje onderdeel uit van het spel. Ze maakt echter niet echt een hele positieve indruk en is al met meerdere medebewoners geclasht. Haar einde kan zomaar eens naderen…
 11. Danny (-2)
  • Ook Danny heeft een nominatie op zak én blijft in de onderste regionen van de rankings vertoeven. Aan het begin dachten we dat hij misschien wel mee zou doen om de eindzege, maar hij is gewoonweg iets té opvallend bezig met het spelletje. Met manipulatie. Met… vervelend zijn.
 12. Ilse
  • Ilse debuteert in onze Big Brother Power Rankings, en wel op een speciale plaats. Als laatste namelijk! De verwachting is toch wel dat ze aankomende zaterdag naar huis gestemd wordt. En ze heeft een nominatie op zak, dus dat is ook gewoon mogelijk!

* De nieuwe bewoners Ias en Jacqueline doen vanaf volgende week mee in onze Power Rankings.

➡ Niets missen van Big Brother? Volg deze Big Brother groep!