Love & Reality

Rob Groenendijk in Big Brother de zingende senior van de groep

Rob Groenendijk is in Big Brother 2023 de veteraan van de groep. Met zijn 66 jaar heeft hij heel wat meer levenservaring als de meeste van de bewoners. En hij wil er alles aan gaan doen om als eerste zestig plusser de finale te halen van Big Brother, een mooi doel van Rob die al een aardige zangcarrière achter de rug heeft.

Rob is met pensioen

Op het eerste oog lijkt de 66-jarige Rob in Big Brother een stille en vooral onbekende verschijning. Dat zijn ook de eerste signalen die je meekrijgt bij zijn introductie. Rob is sinds kort met pensioen na zijn werk bij de Hogeschool Leiden en wil wat avontuur in zijn leven. Als groot fan van Big Brother is het nu de uitgelezen mogelijkheid om het huis te betreden. En daar wil hij zijn mannetje staan, zowel fysiek als mentaal.

Rob uit Big Brother is zanger en artiest

Naast zijn dagelijkse werk waar hij mee is gestopt, is Rob ook zanger en artiest. In het Big Brother huis zullen we Rob ongetwijfeld snel een liedje horen zingen. Want al een aantal decennia zingt hij op feesten en partijen. Dit begon in de voetbalkantine, waar vrienden vroegen of hij niet op een feestje wilde komen zingen. Dit leverde hem al snel een carrière op.

Belinda

Een grote stap werd gezet toen hij ging samenwerken met de bekende zangeres Belinda. Samen verschenen ze regelmatig op tv en radio, maar aan het begin van deze eeuw ging Rob toch alleen verder. Zo verscheen er een solo cd. In 2016 sprak Rob uitgebreid met Leiden Amateurvoetbal, waar hij sprak over zijn loopbaan als succesvol amateurvoetballer in de regio Leiden. En daarnaast ook over zijn zangcarrière, waar hij de supporters van ADO Den Haag ook nog wel eens opwarmde van af de middenstip.

Rob zet punt achter zangcarrière

Daarin vertelt Rob ook waarom hij in gestopt met zingen. In 2014 moest hij onder het mest voor een standbeencorrectie, hij is daarna maanden uitgeschakeld. Hierdoor kan hij maandenlang niet optreden en dat heeft grote gevolgen. “Geen optredens. Wanneer je niet aan de weg blijft timmeren, is men je gauw vergeten….” Op dat moment loopt Rob al richting de zestig en besluit hij in overleg met zijn tweede vrouw om te stoppen. Na een kwart eeuw in de showbusiness is het genoeg. Nu keert Rob met Big Brother dus terug in de schijnwerpers.

➡️ De andere deelnemers uit Big Brother 2023: AliBartCharlotteChayron | ChelseaDannyJasonJudyLindseyMichelangelo

➡ Niets missen van Big Brother? Volg deze Big Brother groep!