Love & Reality
Jill Tobias Big Brother

Jill leeft mee met lot BB-Tobias: “Heftigste vijf dagen van mijn leven”

Voor Tobias is zijn Big Brother-avontuur even anders gelopen dan gedacht. De uit Den Haag afkomstige jongeman werd op vrijdagochtend afgevoerd naar het ziekenhuis nadat het tijdens een sportoefening misging. Tobias leek door zijn enkel te gaan en al snel lag hij met veel pijn aan zijn enkel op de grond. Het blijkt nu te gaan om een scheur in zijn enkel, waardoor Tobias binnenkort terug kan keren in het Big Brother-huis. Iets soortgelijks overkwam Jill een jaar eerder ook. LoveReality sprak met haar over Tobias, haar quarantaineperiode en terugkeer in Big Brother.

Quarantaine

Voor Jill moest vorig jaar tijdens haar verblijf in Big Brother ook een ambulance worden gebeld. Zij werd met hevige pijn gevonden waarna hulp werd ingeroepen. Later bleek de hevige buikpijn waar zij last van had te maken te hebben met haar eierstokken. Nadat ze behandeld was in het ziekenhuis, moest Jill opnieuw in quarantaine alvorens ze terug mocht keren in het Big Brother-huis. Een soortgelijk pad staat Tobias nu ook te wachten. Wij namen namens LoveReality contact op met Jill om erachter te komen hoe de quarantaine toentertijd voor haar verlopen is.

Geschrokken

Jill reageert geschrokken op het nieuws omtrent Tobias. “Wat erg! Ik hoop dat hij snel weer de oude is en terug het huis in mag”, laat ze vanaf Curaçao aan ons weten. Jill werd een jaar geleden door de ambulance opgehaald. “Toen ik naar het ziekenhuis moest, werd ik met de ambulance opgehaald en kreeg ik al vrij snel veel medicatie toegediend. Dus ik kan me niet veel meer herinneren van het hele ziekenhuis. Wel kan ik me nog herinneren dat ze mij een gekke Big Brother-fan vonden. Want ik was over Big Brother aan het praten in een gekke space en ik had een Big Brother ochtendjas aan, dus die dachten: die meid spoort niet. Het was wel een heftige ervaring.”

Eenmaal bijgekomen van de schrik, werd Jill naar haar hotel vervoerd waar ze visite kreeg van de media. “De media moesten een persbericht maken, omdat er best veel rond ging. Ze dachten dat ik te veel gedronken had en andere dingetjes, maar ik had echt niet te veel gedronken. Ik had echt last van mijn eierstokken en hormonen.”

Hotel

Haar kleine hotelkamer mocht ze al snel verruilen voor een grote hotelsuite. “Ze hadden mij beter in een klein hotelkamertje kunnen laten, want ik vond het doodeng die suite. Daar had ik een sudoku-puzzeltje en een paar CD’tjes zodat ik film kon kijken. Maar het waren echt de heftigste vijf dagen van mijn leven. Het was zo eenzaam daar.”

Voor Jill was er al snel goed nieuws. Als ze zou willen, kon ze haar Big Brother-avontuur hervatten. “Ze hadden wel gevraagd of ik nog terug het Big Brother-huis in wilde. Eerst heb ik nog getwijfeld, want ik voelde me echt niet lekker. Maar de tweede keer ging ik gewoon. Het was een kans die ik nooit meer zou krijgen, dus ik dacht: Ik doe dit.” Toch viel de quarantaine haar zwaar. Jill kwam niet verder dan af en toe een wandeling onder begeleiding. “Ik vond het heel heftig.”

Terugkeer in het huis

Uiteindelijk verraste Jill haar medekandidaten in Big Brother op een speciale manier. Ze zat verstopt in een taart waar ze uit tevoorschijn kwam. “Terugkeren in het huis was ik heel bang voor. Want ik dacht dat iedereen al aparte groepjes zou hebben. Verschrikkelijk vond ik het, maar het was een hele mooie ervaring. Iedereen was blij dat ik er weer was. Het was niet fijn, het was echt een heel heftige tijd”, gaat Jill verder. Tot slot heeft ze nog wat warme woorden voor Tobias. “Ik wil Tobias sowieso heel veel sterkte wensen. Ik hoop dat hij snel te been is en iedereen daar een poepie kan laten ruiken, ik gun het hem zo erg.”

➡ Niets missen van Big Brother? Volg deze Big Brother groep!