Love & Reality

Boerin Bertie spreekt ongenoegen uit: ‘Wat wil je hiermee bereiken?’

Boerin Bertie, bekend van Boer zoekt Vrouw, speechte onlangs nog in het oosten van Nederland tijdens een boerenprotest. Op dat moment waren de protesten nog louter vreedzaam, inmiddels is dat helaas niet meer zo. Na eerder al lek gestoken politieauto-banden en brandende hooibalen her en der, brachten boze boeren nu zelfs een bezoekje aan stikstofminister Christianne van der Wal thuis.

‘Denk ook aan het gezin van Van er Wal’

Tot ongenoegen bij Bertie. “Ik snap het. In je emotie doe je dingen die niet handig zijn, maar wat hoop je te bereiken? Denk ook aan het gezin van diegene en hoe eng het kan zijn”, roept zij op in gesprek met het ANP.

Intimiderend

Bertie ‘weet hoe beangstigend het kan zijn als vreemden bij jou thuis op de stoep staan’ en keurt dergelijke acties dan ook af. “Dan denk ik: voer actie op de juiste manier. En niet zo.” Maar wat is dan precies die juiste manier? “Je begint je wel af te vragen hoe je Den Haag nog kan bereiken. Dit zijn wanhoopsdaden, omdat je het idee hebt dat er niet wordt geluisterd..” Het blokkeren van wegen vindt Bertie ook niet goed. “Ik begrijp de emotie, maar je treft er mensen mee die er niets aan kunnen doen.”

➡ Niets missen? Word dan ook lid van de Boer zoekt Vrouw Facebook-groep