Love & Reality

BzV-Boerin Bertie imponeert tijdens Boerenprotest

Eén van de hoogtepunten van het Boerenprotest in Stroe, gemeente Barneveld, was een speech van Boerin Bertie, bekend uit Boer zoekt Vrouw. Vol passie en overgave sprak ze de verzamelde boze boeren toe op het podium.

Speech

Bertie was onder meer erg blij met de massale opkomst voor de protestactie tegen het verstrengende stikstofbeleid voor de sector. “Ik vind de opkomst echt gigantisch”, jubelde ze door haar microfoon. Ze constateerde dat ‘alle aanwezigen de agrarische sector steunen’. “Maar we staan hier voor méér. We staan hier ook voor de leefbaarheid en de toekomst van het platteland”, gevolgd door een luid gejuich.

‘Hoop dat Nederland wakker wordt’

Eerder deze week vertelde Bertie al in het Algemeen Dagblad dat ze zich vereerd voelde om te komen speechen. “Ik woon zelf in Renesse, dat omgeven is door het Natura 2000-gebied Kop van Schouwen. Daar moet stikstof met 95 procent worden gereduceerd, terwijl hier geen veehouder zit. Dan vraag je je af: hoe moet dat dan? Mogen hier straks geen toeristen meer komen? Moeten bedrijven op het industrieterrein weg? Dit gaat veel verder dan de agrarische sector. Ik hoop oprecht dat mensen in Nederland wakker worden, want dit beleid is compleet doorgeslagen”, zei ze in de krant.

➡ Niets missen? Word dan ook lid van de Boer zoekt Vrouw Facebook-groep

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bertie Steur (@bertiesteur)