Love & Reality
Jeroen Smits Married at First Sight trouwambtenaar

Moppentopper Jeroen Smits nu trouwambtenaar in Married at First Sight

Een bekend gezicht in Married at First Sight. Rowan en Astleigh werden namelijk getrouwd door niemand minder dan Jeroen Smits! Het voormalige televisiegezicht en vooral grappenmaker is al een kleine tien jaar trouwambtenaar.

Absolute moppentapper!

Halverwege de jaren’90 brak Jeroen door bij het grote publiek. Hij deed mee aan Moppentoppers op RTL4, zeg maar een The Voice of Holland maar dan voor grappenmakers. In zowel 1995 als 1996 wist hij het programma te winnen. Het bracht hem heel wat jaren op televisie, waarbij hij ook zijn eigen shows had. Toch verdween hij daarna richting de achtergrond.

Bevriend stel getrouwd

In een gastblog op Alletrouwambtenaren blikt Jeroen terug hoe hij nu bij Married at First Sight terecht is gekomen. Het begon allemaal in 2014 toen hij een bevriend stel trouwde. Hij had alle papieren hiervoor behaald en besloot dit voort te zetten. “Dit is by far het mooiste en leukste wat ik aan werkzaamheden doe. Letterlijk getrouwd met mijn werk. Het is zo dankbaar, waardevol en elke keer weer een feestje om dit te mogen doen.”

Trieste omstandigheden

De reden dat Married at First Sight bij Jeroen Smits terecht kwam was minder leuk. Walter Vermeer overleed afgelopen voorjaar, waardoor het programma op zoek was naar een nieuwe trouwambtenaar. Zo werd Jeroen gebeld. Veel gesprekken volgden en trouwde Jeroen dus zijn eerste MAFS-koppel.

Ze zeggen toch geen ‘nee’ hè?

Smits: “Voor het eerst sinds mijn tijd als trouwambtenaar stond ik twee mensen te trouwen waarvan er zomaar één nee had kunnen zeggen. Iets wat je bij een ‘regulier’ huwelijk nooit bedenkt of voelt! Het gaf ook mij op die momenten een onzeker gevoel, maar ook die maak je jezelf uiteindelijk eigen. Door deze kans en uitdaging kreeg de zomer van 2021 een meer dan positieve wending. Met enorm veel plezier kijk ik terug op de dagen van productie.” Alles over Jeroen Smits vind je hier!

➡ Niets missen van Married at First Sight? Volg deze MAFS groep op Facebook!