Love & Reality

Serieuze zorgen om ernstig zieke Goedele Liekens

Goedele Liekens strijdt al enkele maanden tegen huidkanker en heeft inmiddels alle behandelingen achter de rug. Die zijn goed verlopen, maar toch besloot de Belgische presentatrice – die diverse programma’s rondo m Temptation Island heeft gedaan – om door te pakken met een speciale therapie in Spanje.

‘Geeft kanker juist méér speelruimte’

“Tegen hervallen, en vooral om sneller weer in vorm te geraken. Als je behandeling stopt, ben je lang nog niet gezond”, legt Goedele zelf uit over de behandelingen die ze nu krijgt in Calahonda, Zuid-Spanje.

Bart Neyns, diensthoofd medische oncologie in het UZ Brussel, uit echter zijn zorgen hierover, in Het Nieuwsblad. “Cellen verwijderen, behandelen in een labo en opnieuw inbrengen: daar kunnen allerlei dingen mee misgaan.. Als de kwaliteit van die dendritische cellen onvoldoende is, kunnen ze het lichaam zelfs het signaal geven dat het de kankercellen niet moet afstoten, maar net aanvaarden. Dan kunnen ze kanker net meer speelruimte geven. Dit zijn duistere praktijken die absoluut geen goedkeuring verdienen”, aldus Neyns.