Love & Reality

Rick Brandsteder klapt uit de school en geeft zijn mening over keuze Bachelorette-Gaby

Rick Brandsteder mocht na Temptation Island ook The Bachelorette op zijn cv bijschrijven. Aan hem was de taak om Gaby Blaaser door het liefdesparcours te loodsen.

‘Keuze voor Joey kwam rauw op mijn dak’

In het dagblad Metro geeft Rick zijn mening over de keuze van Gaby in aflevering 11, de finale-aflevering: ze gaf haar laatste roos aan Joey. “Het kwam rauw op m’n dak”, erkent Rick, die zijn geld op Jordy of Jethro in had gezet. “Ik vond hen iets meer bij haar passen. Maar dat geeft dus nog maar eens aan hoe oprecht ze in haar keuze was, en dat ze gewoon minder voelde voor die andere twee.”

Rick zelf werd ondertussen ook verliefd: op Zuid-Afrika. “Ik ben helemaal verliefd geworden op het land, het leek wel of ik elke dag in een grote dierentuin aan het werk was.” En ook met Gaby kon hij goed opschieten. “Gaby en ik kennen elkaar al sinds we een jaar of 15 zijn. We zijn opgegroeid in dezelfde buurt, we zaten in hetzelfde groepje waarin we allemaal scootertjes hadden waarmee we feestjes en partijen afgingen.”

Rick zelf de volgende Bachelor?

Meer tussen hem en Gaby zit er ondanks speculaties op de sociale media overigens niet in. “Ach weet je, het maakt niet uit met welke dame ik waar dan ook word gezien. Er wordt toch altijd wel van álles gesuggereerd. Ik word daar soms wel een beetje moe van en laat het altijd lekker gaan.” Al ziet hij het ook wel als een compliment. “Dan hebben we er dus wel voor gezorgd dat het goed overkomt samen.”

En tot slot: wordt Rick in seizoen 2 zélf de Bachelor? “Er is niets zo kwetsbaar als de liefde, het lijkt me moeilijk om dat met meerderen te delen. En daarnaast: ik heb nu een superleuk programma als presentator te pakken, ik zou wel gek zijn als ik dat liet schieten. Maar vraag het me nog eens als ik over vijf jaar nog steeds de liefde niet heb gevonden!”