Love & Reality

Mattheüs claimt: ‘Deed niet voor de fame mee aan Love Island’

Mattheüs Jonckheere was één van de smaakmakers in een vorig seizoen van Love Island. Brandpunt sprak met hem in een reeks artikelen die gaan over de intenties van mensen om mee te doen aan realityshows, en de vooroordelen die daarbij horen.

Love Island

Mattheüs begint: “Het is een vooroordeel dat mensen alleen maar mee zouden doen voor de bekendheid. Natuurlijk zijn er mensen die dat willen, maar het was niet mijn intentie. Ik besefte me ook dat ik er na de eerste stemronde al uit kon liggen.” Maar uiteindelijk belandde de half-Braziliaanse hunk juist helemaal in de finale. “Ik kreeg overwegend positieve reacties over mijn deelname. Ik had ook geluk dat de productie me echt heeft weggezet als mezelf: de sociale, zorgzame Mattheus. Uiteraard zijn er ook mensen die commentaar hadden. Ik kreeg in het programma gevoelens voor twee meiden en daarom noemden sommigen me een playboy.”

Negatieve reacties

Het deerde hem weinig, maar sommige vrouwen in de villa – waaronder zijn eigen voormalige koppelpartner Raphaëlla – ervaarden de reacties wél als enorm pijnlijk. “Vrouwen worden veel sneller afgebroken dan mannen. Mensen gaan op zoek naar de kleinste dingen om een vrouw te kunnen raken. Ik snap niet waarom, maar ik zie wel dat het gebeurt. (…) Vanuit het programma is er een psycholoog die je daarin begeleidt. Ik besefte me pas hoe groot het programma was toen ik terugkwam. Stond ik in de supermarkt, kwam er ineens iemand naar me toe die precies dezelfde tatoeage had laten zetten.”

Verplichte minicursus

Tot slot tipt Mattheüs toekomstige realitysterren: let vooral goed op bij de samenwerkingen die je digitaal aangaat. “Veel realitysterren nemen iedere samenwerking aan. Die fout heb ik in het begin ook gemaakt. Stond ik op mijn Instagram Story een product te promoten wat van hartstikke slechte kwaliteit was. Mijn inbox stroomde vol met boze mensen. Daar ben ik nu voorzichtiger in geworden. Ik vind dat je na een deelname verplicht een minicursus moet krijgen over hoe je moet omgaan met social media. Dat is iets wat ik heb gemist.” Op 11 juli aanstaande gaat een nieuw seizoen van Love Island van start.

➡ Niets missen van Love Island? Volg deze Love Island Facebook-groep!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DEBORAH. (@deborahvanlingen)