Love & Reality
Alex van Keulen Kopen Zonder Kijken concessieklok

Makelaar Alex uit Kopen Zonder Kijken: “Ik was door artsen opgegeven”

Alex van Keulen kennen we als de makelaar uit Kopen Zonder Kijken. Het had echter niet veel gescheeld of hij was er vandaag de dag niet meer geweest, want in het verleden balanceerde hij nog op het randje van de dood. Dat vertelt Alex in een openhartig interview met het weekblad Story.

Ontstoken hartspier

“Ik was door de artsen opgegeven, heb echt heel slecht gelegen.” Wat bleek: hij kampte met een ontstoken hartspier. “Daar is een Vlaamse gewichthefster onlangs aan overleden. Je gaat slapen en wordt niet meer wakker, zo snel kan het gaan. Ik had het geluk dat mijn vrouw in de gaten had dat er iets ernstigs aan de hand was, me terug naar het ziekenhuis heeft gereden – ook al hadden de artsen me die middag verteld dat ik een maagzweer had – en toen bleek het foute boel te zijn.”

‘Mooiste dat me is overkomen’

Alex vervolgt: “Het klinkt misschien gek, maar het is het mooiste dat me is overkomen. Vanaf dat moment ben ik echt gaan leven. Ik heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen.”

Pleegouders

Inmiddels lacht het leven hem weer toe. Alex is al twintig jaar samen met zijn vrouw Saskia, met wie hij pleegouders is. “Vanaf 2014 zijn we serieus met pleegzorg aan de gang gegaan. Wij hebben gekozen voor langdurige pleegzorg, geen crisis- of weekendopvang, omdat we dat prettiger vonden en op die manier echt iets voor een kind konden betekenen.”

➡ Gezellig meekletsen over Kopen Zonder Kijken? Word lid van deze gezellig Facebook-groep!