Love & Reality

MAFS-deelneemster klapt uit de school over gang van zaken achter de schermen

Zoals bij iedere realityserie krijgen ook deelnemers van Married at First Sight een stapel papierwerk mee met daarin allerlei contracteisen. Ook gaat het er achter de schermen soms nogal ‘bijzonder’ aan toe. Dat is in Australië niet anders. Voormalig kandidate Melissa Lucarelli (seizoen 6) doet nu een boekje open. “Het MAFS-contract is écht heel streng”, zegt ze tegenover Cosmopolitan UK.

‘Geen matchmakers’

Allereerst opent ze door vraagtekens te zetten bij de claim dat ‘match-experts’ de koppels vormen: Melissa vermoedt dat dit gewoon door de productie zelf wordt gedaan. “We moesten iets doen met T-shirts ruiken in een lab met een expert die een witte labjas aan had, zodat het er wetenschappelijker uitzag. Vervolgens moesten wij de T-shirts van de jongens ruiken en zeggen welke we het lekkerst vonden ruiken. Daarna moesten we op een iPad door allerlei foto’s van mannen heen scrollen en daar ja of nee op ze zeggen.”

Sociale lockdown

Verder vertelt Melissa dat contact hebben met de andere koppels buiten de zogenoemde commitment ceremonies en de dinerfeestjes verboden was. “In mijn kamer werd soms gezocht naar andere mensen omdat de anderen wel eens langs kwamen. Er hingen sensoren op de gangen, dus als ze even stiekem langskwamen duurde het niet lang voordat ze de kamer weer kwamen controleren. Ook hadden we een avondklok om negen uur ’s avonds. Dan zat je in je appartement met je partner, dat vond ik echt niet leuk.”

Mismatch

Ze vond haar match Dino ‘een overduidelijke grap’. “De producers speelden steeds met het feit dat ik hoog in mijn energie zat en Dino helemaal niet. Ze lieten me denken dat ik te laat was op m’n trouwdag toen ze me een tijd van half negen ‘s ochtends gaven, maar op de dag zelf zeiden ze steeds dat ik precies om half negen zou trouwen. De crew zei toen dat iedereen op mij aan het wachten was en toen ik hun dag ruïneerde.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Melissa Lucarelli (@mellucarelli)