Ex on the Beach

Harrie reageert op eigen tv-serie: ‘Ga stoppen met seks, dat wordt lastig’

In de televisieserie ‘Harrie: van het kamp naar de ring’ die op maandag 23 september om 21:30 uur van start gaat op Spike krijgen kijkers een uniek inkijkje in het leven van Ex on the Beach-ster Harrie Snijders.

In De Telegraaf geeft ‘de Hengst’ tekst en uitleg. “Ik word een paar maanden gevolgd. Het is echt een realityserie. Over hoe ik weer de ring in ga, maar ook hoe het leven op een woonwagenkamp is. Ik wil ons graag goed over laten komen.”

‘Veel mensen hebben een slecht beeld over woonwagenbewoners’

“Veel mensen hebben een slecht beeld over woonwagenbewoners, er is een stereotype gecreëerd. Er wordt gezegd dat er veel criminaliteit is, maar dat gebeurt net zo goed, of wel meer, ergens anders denk ik. Ik wil juist laten zien hoeveel liefde er is en hoe mooi onze cultuur is”, vertelt de hoofdrolspeler.

Het hele gezin van de 23-jarige Harrie zal voorbij komen. “Wij staan in Eindhoven op een kamp met acht woonwagens. Mijn ouders wonen er, mijn zusje, opa en oma en mijn oom en tante plus neefjes en nichtjes. Een man of achttien. We doen alles samen.”

“Ex on the Beach vond ik superleuk en ik ben een ervaring rijker, maar nu wil ik laten zien hoe ik echt in elkaar zit. Daar hoort mijn familie bij.”

Oma was bang dat Harrie geen kinderen meer zou gaan krijgen

Een groot verschil wordt dat Harrie nu niét iedere aflevering seks zal hebben. Al vond zijn oma dat eigenlijk helemaal niet zo erg. “Dat deden wij vroeger ook hè. Ja, nu nog steeds. Ik ben 70 en ons pap is nog twee jaar jonger dan ik. Hij doet het nog steeds. En op de hondjes en overal op.” Wel vreesde ze dat haar kleinzoon’s “zaad op zou raken en zij geen kleinkinderen meer kon krijgen straks”.

Harrie stelt oma alvast gerust. “In Ex on the Beach zit je met twintig mensen in een villa, waarbij elke keer kleine stukjes worden opgenomen. In het vierde seizoen was ik een grappige, dronken Harrie, in de reeks daarna meer de losgeslagen Harrie die iedere vrouw uit elkaar trok.”

“Nu wordt het denk ik een boze, een rustige, een blije of misschien zelfs wel een keer een verliefde Harrie. Nou ja, ik ben eigenlijk niet echt met een relatie bezig. Het kan zijn dat de cameraploeg op mijn stoep staat en ik een meid in mijn bed heb. Of twee. Ja, zo is reallife.”

‘Geen seks: dat wordt wel een uitdaging’

In de serie werkt hij toe naar een boksgevecht, al is de tegenstander nog niet duidelijk. “Ik moet wel aan de bak. Vroeger heb ik veel gesport en gebokst, maar nu ben ik een paar jaar aan het feesten. Ik begin weer van vooraf aan: met mijn conditie op peil houden.”

“En ik heb me voorgenomen drie, vier weken voor de wedstrijd geen seks te hebben. Als je niet met vrouwen bezig bent, blijven je testosteron en motivatie op peil. Anders verzwakken je benen. Het wordt spannend, een uitdaging, maar het moet haalbaar zijn”, besluit Harrie zijn interview in De Telegraaf.