De familie Jelies vertrok afgelopen zomer naar Spanje om daar een nieuw leven op te bouwen. Moeder Janneke, vader Johan en de negen kinderen wonen er inmiddels alweer ruim een half jaar. Sindsdien is er natuurlijk een hoop veranderd. In een interview op de officiële website van KRO-NCRV geeft Janneke aan wat ze nu bijvoorbeeld eten nu ze in Spanje wonen.
Macaronimixen
Toen het gezin naar Spanje vertrok, werden naast een lading flessen currysaus ook macaronimixen meegenomen. Maar tegenwoordig zijn die verleden tijd. “Ik had vanuit Nederland veel juszakjes en macaronimixen meegenomen. Maar dat raakt natuurlijk een keer op. Dus toen moest ik gaan improviseren. Alles maken we nu vers. En onze groentes halen we vaak op de zaterdagmarkt. Koken is nu eigenlijk veel leuker geworden”, vertelt Janneke.
Stokbrood
Ook wat betreft brood gaat het er anders aan toe. “Wij eten hier nu elke dag stokbrood. De kinderen krijgen ook altijd een stuk stokbrood mee naar school. We eten er graag ham, kaas en tomaat op, met lekker wat olijfolie eroverheen”, gaat Janneke verder. “We eten eigenlijk geen aardappels meer, maar vooral rijst, bami en pasta. Ik heb ook een keer paella gemaakt, lekker met vis en garnaaltjes erdoorheen. Maar daar moesten de kinderen nog best aan wennen. We doen wel ons best om veel uit te proberen.”
➡ Niets missen van Een Huis Vol? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!