Love & Reality

Big Brother 2021: de startdatum, presentatoren en locatie van het huis

De moeder aller realityseries gaat in het komende kalenderjaar terugkeren op de buis: Big Brother. Inmiddels is bekend wanneer, wie de presentatoren zijn en waar het huis staat.

In januari, gewoon vanuit Nederland

Big Brother begint in januari 2021. Het huis staat ‘gewoon’ in ons eigen kikkerlandje. Dat zal natuurlijk alles te maken hebben met de coronacrisis en diens maatregelen. Bovendien is er, in tegenstelling voor bijvoorbeeld Love- en Temptation Island, geen zon nodig. De deelnemers blijven immers keurig opgesloten binnen de muren van het huis.

Geraldine Kemper

In totaal zijn er veertien deelnemers: zeven Nederlanders en zeven Belgen. De presentatie is in handen van BNN-goudhaantje Geraldine Kemper. Aan haar zijde staat collega Peter Van de Veire, een Vlaamse dj en presentator.

De serie is dagelijks te bewonderen op RTL5. Bij Videoland is zelfs 24/7 een livestream te volgen. Het eerste seizoen van Big Brother vond al weer plaats in 1999: er keken toen 3,5 miljoen mensen (!) naar de finale. Daarna volgden vijf – iets minder succesvolle – edities.