Love & Reality

Yanick Belchard in Temptation Island: Love or Leave als verleider: “Dit jaar is compleet anders”

Yanick Belchard is verleider in Temptation Island: Love or Leave, waarin hij als vrijgezel op zoek gaat naar het antwoord op de vraag of één van de deelnemende dames beter bij hem past, dan bij haar huidige partner.

Yanick Belchard in Temptation Island: Love or Leave

De opzet van Temptation Island is dit jaar iets anders: in het komende Love or Leave-seizoen zijn de singles ook echt singles, en niet verleiders: ze zijn oprecht op zoek naar de ware liefde, en zullen dus niet gaan inzetten op pure lust om de mensen uit de koppels te verleiden.

Aan het einde van de rit zullen de deelnemers dan moeten gaan kiezen of ze doorgaan met hun huidige partner, naar één van de singles switchen of misschien zelfs zelf wel als vrijgezel door willen.

Yanick is student journalistiek en woonde in Amerika

Yanick Belchard is geboren op Haïti en woonde een tijdje in Vermont, Amerika. Inmiddels is hij bijna afgestudeerd aan de opleiding journalistiek in Zwolle. Toch durft hij het aan om het imago van ‘Temptation-hunk’ aan te nemen, al ziet hij dat zelf toch ietsje anders. “Ik snap dat imago wel. Afgelopen week werd bekend dat ik meedeed en vanaf dat moment heb ik ook en boel reacties gekregen. Positieve reacties, maar ook negatieve”, vertelt hij in dagblad De Stentor.

“Mensen die zich afvragen waarom ik hier aan meedoe. ‘Mensen doen daar toch alleen maar aan mee om bekend te worden?’ kreeg ik onder meer te horen. Laat iedereen eerst maar het programma kijken. Daarna mag iedereen oordelen. Dit jaar is compleet anders”, doelt de als model werkzame Yanick op de andere opzet van de show dit jaar.

‘Bij het oude concept had ik niet meegedaan’

Yanick staat dan ook open voor een relatie, al beseft hij dat het ‘stoken in andermans relatie’ blijft. “Natuurlijk weet je dat er bestaande koppels op het eiland zijn. Maar ze geven dit jaar wel bewust toestemming aan elkaar om te kijken of het gras aan de andere kant groener is. Bij het oude concept zou het als jatten van een relatie voelen. Dat gevoel heb ik er nu niet bij. Bij het oude concept had ik ook niet meegedaan.”

Maar omdat hij nu op zoek is naar de ware, gaf Yanick zich op. “Dat is één van de redenen ja. Ik ben nu 27 jaar. Vrienden om mij heen hebben een relatie of zelfs al kinderen. Ik niet, maar ik zit wel in die levensfase. Met mijn leeftijd is het wel tijd voor een volgende stap. Daarnaast wil ik een stereotype doorbreken. Ik ben een jongen die vaak naar de sportschool gaat. Door deel te nemen aan het programma wil ik laten zien dat ik inhoud heb en niet alleen met mijn uiterlijk bezig ben.”

As some of you might have noticed – I’m not so active on my facebook page;

I only use Facebook to stay in contact with …

Geplaatst door Yanick Alix Vedder Belchard op Zondag 15 november 2020

Geplaatst door Yanick Alix Vedder Belchard op Dinsdag 2 juni 2020