Roos in Heel Holland Bakt. Kun je met behulp van tarotkaarten ook bakken? Wie weet, wij weten het in ieder geval niet, maar Roos vast wel. Zij doet mee aan het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt, maar is daarnaast ook verschrikkelijk spiritueel ingesteld!
Roos in Heel Holland Bakt
De 26-jarige Roos woont samen met haar vriend en natuurlijk haar twee katten, maar zij worden gezamenlijk omringd door kristallen en tarotkaarten. Heel Holland Bakt-Roos heeft pas net de kunstacademie afgerond en toert vaak door Leiden om huizen van binnen en buiten te fotograferen. Als het maar creatief is, zeg maar: tekenen, schilderen of nieuwe vormen van creëren ontdekken.
Tijdens het bakken vertrouwt ze op haar intuïtie, gecombineerd met precisie. En last but not least: Roos verzamelt dus kristallen en geeft met alle liefde tarotreadings, haar kaarten heeft ze altijd en overal binnen handbereik. Als ze gevraagd wordt welke smaak ze toevoegt aan Heel Holland Bakt, antwoordt ze dan ook: “Een creabea spiriwiri smaak.”
Er is in ieder geval één recept dat haar altijd lukt: “Het ‘american inspired’ koekjesrecept dat ik voor de Charlotte Russe-taart heb gebruikt.” Ze lust geen zuurkool en wil ons haar grootste bakblunder ook wel toevertrouwen: “Mijn eerste poging tot brood bakken; eindigde met een steen waar je letterlijk een ruit mee kon ingooien.” Ze heeft ook een verborgen talent (“Met katten praten”) en haar favoriete boek heeft ook al met dat dier te maken: De reis van de wijze kat. Als laatste de quote die het beste bij Roos past: “Een dag niet gebakken is een dag niet geleefd.” Dat je het maar weet!
Heel Holland Bakt-Roos probeert alternatieve twist aan klassiekers te geven
In een Facebook-video zegt deze Heel Holland Bakt-deelneemster: “Mijn naam is Roos, ik ben 26 jaar oud, ik kom uit Leiden en ik doe mee aan het dertiende seizoen van Heel Holland Bakt. Ik hou juist heel erg van een beetje alternatieve combinaties. Ik ben nu heel erg bezig met earl grey bijvoorbeeld en lavendel in combinatie met een chiffon biscuit en een Amerikaans koekje. En in plaats daarvan doe ik er dan earl grey in, in plaats van chocola bijvoorbeeld. Dus ik probeert echt een alternatieve twist aan klassiekers te geven.”
➡️ Niets missen van Heel Holland Bakt? Volg ook de Facebook-groep!