Love & Reality

Nieuwe serie in België: ‘Free Love Island’, dat meer lijkt op Temptation Island

Temptation Island keert eind november terug op de buis, maar in België gaat er ook nog een nieuwe serie aankomen die erg aan die formule doet denken. In ‘Free Love Island’ wordt monogamie namelijk op de proef gesteld als nooit tevoren.

Drie Belgische en drie Nederlandse koppels testen polygamie

In Free Love Island ligt de nadruk op het onderhouden van een open relatie, waarin de liefde bedrijven met iemand anders dan je eigen partner is toegestaan. Kortom: koppels (drie Belgische én drie Nederlandse stellen) gaan polygamie uitproberen.

“Meer en meer mensen vragen zich af of ze voor monogamie kiezen omdat het de norm is”, vertelt klinisch seksuologe Chloé De Bie, die mee ging met de koppels naar Mexico tijdens het experiment, aan Het Nieuwsblad. “Voor sommigen kan het interessant zijn om na te denken over een open relatie. Zo bepaal je zelf wat kan en niet kan.”

Free love island begint op donderdag 5 november bij VTM 2, maar abonnees van de streamingsdienst Streamz kunnen de eerste twee afleveringen nu al kijken. De drie Nederlandse koppels vind je alvast hieronder!

Mariska (24) en Ivo (26) – 6 jaar samen

Mariska en Ivo kiezen er bewust voor om niet samen te wonen, om het op die manier spannend te houden. Ze kunnen zich voorstellen dat hun seksleven op een bepaald moment saaier zal worden, dus willen ze dit experiment aangrijpen om te kijken wat vrije liefde met hen doet.

Santie (24) en Pieter (27) – meer dan 5 jaar samen

Santie en Pieter zijn beiden erg jaloers, dus ze zien dit als een grote test.

Tamara (24) en Lenny (22) – 2 jaar samen

Omdat Tamara en Lenny van plan zijn samen oud te worden, willen ze graag de spanning opzoeken en zien of een open relatie voor hen zou werken.