Martin Foru deelnemer van Love Island

Martin Foru is in Love Island één van de tien singles die deelneemt aan de eerste Nederlandse editie. Hij gaat in de luxe villa op Grand Canaria op zoek naar de ware liefde.

Martin Foru in Love Island Nederland

Martin Foru, bijnaam ‘Tutu’, is 22 jaar en woont in Londen. Hij timmert flink aan de weg als professioneel model, maar ook als bokser. Een bijzondere combinatie, natuurlijk. In Nederland is hij nog niet al te bekend, maar internationaal gezien geniet hij juist wel al de nodige fame.

Zo liep hij al op modeshows samen met onder meer Winnie Harlow, Paris Hilton, Chris Brown en 6ix9ine. Als bokser is hij vooral actief in Amerika. Hij debuteerde er in 2018 in de proftak door zijn opponent KO te slaan.

Martin Foru kreeg jeugddetentie als kind

Martin moest echter van ver komen. Zijn jeugd was namelijk lang niet altijd even gemakkelijk. Aan Fun X vertelde de spierbundel al eens dat hij in het Gelderse Ede opgroeide in een gezin met drie kinderen. Zijn vader verdween uit zijn leven, terwijl Martin juist heel close met hem was.

“Ik had geen behoefte aan vrienden. Nadat m’n vader wegging keerde ik me in mezelf en toen had ik het gevoel dat ik zelfs m’n moeder niet nodig had. Daardoor werd de relatie met haar ook slechter”, legt Martin uit.

Dankzij de boks- en modellenwereld terug op het juiste pad

Hij vond zijn troost in het boksen, en zijn bokstrainer werd een soort van ‘tweede vader’. Toch belandde Martin al op jonge leeftijd in jeugddetentie. “De leuke, dure dingen had ik thuis niet. De jongens uit de buurt hadden die wel en hoe kregen ze die? Door domme dingen te doen. Zo kwam ik in aanraking met de verkeerde groep jongeren.”

Uiteindelijk knokte Martin zich, letterlijk en figuurlijk, terug op het rechte pad. Op zijn negentiende werd hij gescout voor het modellenbureau IMG Models en dat zorgde voor een enorme boost in zijn carrière. Inmiddels heeft hij al bijna 6000 volgers op Instagram.

Maar één ding ontbreekt nog in zijn leven: een grote liefde. Die hoopt hij tijdens Love Island 2019 te gaan vinden.