Love & Reality

Love Island-Mert: “Begonnen met een tunnel graven van Lochem naar Joan in Amsterdam”

Sinds ze Love Island hebben gewonnen, moesten ze juist opeens even uit elkaar gaan: Mert en Joan zitten in quarantaine in hun woonplaats, honderden kilometers verderop.

‘Ineens ben je uit elkaar, het voelt heel raar’

“Ik ben inmiddels begonnen met een tunnel graven van Lochem, waar ik woon, naar Joan in Amsterdam”, vertelt een lachende Mert aan het magazine LINDA. En zijn Joan legt verder uit: “Voor onze eigen veiligheid hebben we van de makers van het programma het advies gekregen om de eerste tien dagen thuis te blijven.”

Ze missen elkaar dan ook gigantisch. “Zes weken lang ben je met elkaar, slaap je samen in een bed en doe je allerlei leuke dingen samen. En dan ineens ben je uit elkaar. Het voelt heel raar”, zegt Joan. “We facetimen eigenlijk iedere dag, de hele dag door.”

Meest bijzondere moment

Het meest bijzondere moment? Dat vond Mert by far zijn terugkomst na Casa Amor. “Toen daarvan terugkwam, en ik in mijn blauwe shirtje aan kwam lopen en haar zag staan wist ik ‘dit is het voor mij’. Ik barstte in tranen uit en pakte haar vast. Dat vergeet ik nooit weer, in mijn leven.”

Joan vond dat naast een mooi moment, ook een enorm spannend moment. “Toen Gianni terug kwam met een ander meisje, hield ik mijn hart wel even vast. Maar eigenlijk wist ik dat het wel goed zou komen, en we daar allebei alleen zouden staan. En dat was ook het geval.”