Jurian in Heel Holland Bakt. Jurian is helemaal verliefd op Zweden, en hij is masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences. Maar het allerbelangrijkste is toch wel… dat hij meedoet aan het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt.
Jurian in Heel Holland Bakt
Als masterstudent Bio-Pharmaceutical Sciences moet de 26-jarige Jurian natuurlijk veel leren. Dat nemen we in ieder geval aan. Maar desondanks brengt hij zo’n vijf uur per week door in de keuken. Zijn ‘bakavontuur’ begon ooit met het mixen van koekjesdeeg met niets meer dan een vork, maar is inmiddels wel geëvolueerd. Zijn liefde voor Zweden (en dus… kruidige smaken, blijkbaar) komt duidelijk naar voren als je één van zijn creaties proeft.
Heel Holland Bakt-Jurian bakt niet alleen, hij leest ook graag en probeert zich enthousiast de Zweedse taal machtig te maken. Ook schildert hij en is hij altijd in voor een gezellige spelletjesavond met vrienden. Welke smaak voegt hij toe aan het programma? “Scandinavische smaken met een Leidsche twist.” En… wat is zijn favoriete recept? “De Zweedse kladdkaka, plakkerige chocoladetaart.” Zijn grootste bakblunder? “Eigenwijs zijn en toch de Zwitserse room in een iets te warme Tarte tropézienne doen. Helaas, geen toetje.”
Je kunt waarschijnlijk wel raden waar deze Heel Holland Bakt-deelnemer zijn inspiratie vandaan haalt: “Natuurlijk uit de Zweedse keuken maar ook uit dingen die ik voorbij zie komen of wat in het seizoen is.” Jurian heeft echter ook een verborgen talent dat helemaal niets met bakken te maken heeft: “In tien seconden mijn fietsketting er weer op zetten.” Als laatste zijn favoriete muziek: “Ik luister naar veel verschillende soorten muziek maar ik vind dat S10 en Raye hele mooie muziek maken.” En zijn favoriete boek: “Ik heb niet per se een favoriet boek, ik lees voornamelijk boeken over politiek en natuurwetenschappelijk.”
Heel Holland Bakt-Jurian houdt van ‘Konditorei-cultuur’ in Zweden
Op Facebook stelt Jurian zich extra voor: “Hoi, ik ben Jurian, ik ben een biofarmaceutisch student uit Leiden, 26 jaar. Ik doe dit jaar mee aan Heel Holland Bakt, seizoen 13. Hartstikke leuk. En welke smaak ik mee ga nemen in de tent zijn de Zweeds-Scandinavische baksels. Ik hou heel erg van Zweden en van Scandinavië. Vooral de ‘Konditorei-cultuur’ in Zweden vind ik heel erg mooi. Dus die kruidige smaken, kardemom, kaneel, saffraan, dat soort smaken komen er allemaal in voor.”
➡️ Niets missen van Heel Holland Bakt? Volg ook de Facebook-groep!