Love & Reality
Temptation Island

Hoe werkt Temptation Island?

Hoe werkt Temptation Island? De realityserie is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten en al jarenlang een groot succes in Nederland. Dat begon in 2002 toen de serie liefst zeven jaar draaide in Nederland bij Veronica en VT4. Daarna was het lang stil totdat de serie in 2016 terugkeerde en inmiddels alweer flink wat nieuwe seizoenen telt met onbekende Nederlanders én bekende Nederlanders (VIPS).

Hoe werkt Temptation Island?

Temptation Island is de ultieme relatietest. Ieder seizoen worden vier koppels gevolgd die hun relatie willen testen. Soms omdat hun partner in het verleden al eens een misstap heeft begaan en soms om te kijken of de relatie sterk genoeg is om de volgende stap te zetten. Wat de reden is, bepaalt iedereen zelf. Eenmaal aangekomen op Temptation Island worden de koppels al snel gescheiden voor veertien dagen.

De dames komen terecht in een luxe villa waar ze tien aantrekkelijke verleiders om zich heen hebben, terwijl de mannen in een aparte villa te maken krijgen met tien aantrekkelijke verleidsters. De verleiders en verleidsters hebben maar één plan: De koppels verleiden tot een misstap. De verleiders en verleidsters zijn de hele dag in de buurt en slaan vaak toe op de zwakke momenten.

Na een aantal dagen vindt een kampvuur plaats waar de partners beelden van elkaar krijgen te zien. Alhoewel de beelden soms onschuldig zijn, komen die soms keihard aan. Aan het eind van de veertien dagen komen de partners elkaar weer onder ogen en wordt duidelijk of ze nog samen door willen. Aan het eind van ieder seizoen wordt ook na een aantal weken na de opnames een bezoek gebracht aan de deelnemers om te zien of ze nog samen zijn.

Temptation Island VIPS

In 2018 is een nieuw concept in het leven geroepen met Temptation Island VIPS. Verschillende Bekende Nederlanders werden gevraagd om deel te nemen aan het programma waarin de relaties van Bekende Nederlanders werden getest.

Met Kaj Gorgels en Yolanthe Sneijder-Cabau als presentators keken we mee met Ruud & Rowena uit Utopia, Niels & Rosanna uit een eerder Temptation Island-seizoen, Donny Roelvink en Amijé en het onbekende stel Stefano en Gelina. Het was voor het eerst dat Bekende Nederlanders de ultieme relatietest aangingen. Ook onder de verleiders uit dat seizoen zaten oude bekenden: Kelly Ross, Fabiola, Dorien, Tessa, Alex en Zwannetta.