De familie Cudogham is bekend geworden door hun deelname aan Een Huis Vol. Het gezin, bestaande uit moeder Cynthia, vader Iven en zeven kinderen, geeft via de officiële website van het programma een kijkje in het menu. Daaruit wordt duidelijk wat de kinderen wel en niet mogen eten. Dit is hoe het dagmenu van de familie Cudogham eruit ziet.
Gezond
Doorgaans wordt de dag gezond afgetrapt met een smoothie als ontbijt. Daarnaast wordt in de winter vaak gekozen voor havermout met daarin appel, kaneel of stukjes banaan. Tussen de middag geniet het gezin van een broodje met vaak gezonde keuzes. Denk aan avocado en hummus, al gaat hagelslag er zeker ook in. Tussendoor eet het gezin vaak wat fruit en een knabbeltje. “Zoals een soepstengel, bananenchips of een crackertje.”
Geen toetjes of snoep
Na schooltijd krijgen de kinderen ook nog wat lekkers. “Een komkommertje of een worteltje en iets lekkers zoals een koekje, de kinderen krijgen geen snoep. Wij hebben geen snoep in huis.” En ook toetjes zijn uit den boze bij het gezin. “We hebben nooit toetjes, alleen met Kerstmis en Pasen. Dat komt omdat de kinderen al veel verborgen suikers binnenkrijgen. En ze eten natuurlijk ook koekjes, dus we zijn geen suikerloos huis”, verduidelijkt Cynthia.
Eten weggooien
Daarnaast is het binnen het gezin belangrijk dat er nooit eten wordt weggegooid. “Soms hebben we kliekjes en dan komen onze Surinaamse roots naar boven, want wij gooien geen eten weg! Daar maken we dan bijvoorbeeld een soepje van. En andersom kan je overgebleven tomatensoep de volgende dag gebruiken als pastasaus”, aldus Iven.
➡ Niets missen van Een Huis Vol? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!