Love & Reality
Remco Gaby Blaasser

De realityprogramma’s op rapport: dit waren de Tops en Flops

Ondanks de corona en diens crisis ging het in 2020 rustig door met de realityseries. Ze schoten als paddenstoelen uit de grond, al waren ze lang niet allemaal even succesvol. LoveReality maakt een rapport op over de tops én de flops in de scene dit jaar.

Flop: Love Island

Love Island is en blijft een waanzinnig populair seizoen. De meest recente editie leverde bovendien twee droomkoppels op, waarbij het toch echt op ware liefde lijkt: Gianni en Eilish, en winnaars Joan en Mert. Desondanks komt Love Island dit keer in het rood op de balans. De eerste reden is dat de casting dit jaar snoeihard gefaald heeft. Er zaten namelijk maar liefst twee valsspelers in de villa.

Cheaters

Allereerst Remco, die vlak voor de finale dankzij een tip van buitenaf gesnapt werd. Hij had al een dame op de bank thuiszitten waar hij met zijn gedachtes zat. Dat koppelpartner Imen besloot dit door de vingers te willen zien omdat ze het geldbedrag voor de winnaars begon te ruiken, hielp ook niet bepaald mee.

En na de show kwamen er ook nog eens geruchten naar buiten over dat finaliste Feline net als Remco al stiekem een lover had tijdens haar deelname. Zij ontkent dat zelf overigens nog altijd, al is ze inmiddels wel officieel samen met de heer in kwestie.

Breuken

Verder was het voor Love Island ook een slecht jaar omdat de stelletjes uit eerdere seizoenen massaal uit elkaar gingen. Stenn en Rowena zelfs meerdere keren. Maar de grootste shock was de breuk tussen de vorige winnaars, Aleksandra en Denzel. Bovendien werd Lotte gedumpt door haar jeugdliefde, bij wie ze terug was gekomen.

Flop: Ex on the Beach

En ook in 2020 kwam er weer een nieuw seizoen van Ex on the Beach, maar die viel – in ieder geval wat ons betreft – enorm tegen. Dat kon ook bijna niet anders, nadat het All Stars-seizoen in 2019 nog een absoluut hoogtepunt was in de historie van EOTB. Het enige lichtpuntje uit de afgelopen serie werd gevormd door Dennis Roos en Olivia (foto), die nog altijd bij elkaar zijn.

Het dieptepunt was natuurlijk de kinderachtige manier waarop ex Lakeisha in de villa werd begroet. Ze moest zelfs alleen aan een tafeltje ontbijten, in plaats van gezellig bij de rest van de groep. Hopelijk wordt EOTB in 2021 wél weer een knalseizoen.

Top: Temptation Island

Het seizoen is nog lang niet afgelopen, maar Temptation Island verdient nu al een plekje in het rijtje met tops. En dat heeft alles te maken met de nieuwe opzet. Er wordt – soms nog iets té geforceerd – geprobeerd om de Amerikaanse editie te kopiëren. Meer op ware liefde berust, in plaats van lust. En dat werkt uitstekend.

Het lijkt er zelfs op dat er met Jaydi en single Ricky ook echt een nieuw liefdeskoppel gevormd is tijdens het seizoen. En naar verluidt mochten Gulcin en Sorelis zonder al te veel problemen weer vertrekken, toen zij hun doel behaalden: de knoop was doorgehakt, ze wilden absoluut met elkaar door. Het ordinaire van de voorgaande seizoenen lijkt nu wel voorbij!

Top: The Bachelorette

The Bachelorette scoorde verrassend goed, en was ook uiterst vermakelijk. Gaby Blaaser ging in de Videoland-serie op zoek naar ware liefde. Toegegeven, de ontknoping was nogal onbevredigend (Joey won, maar zag Gaby na afloop nog maar één keer, vervolgens wilde Gaby alsnog wel met halve finalist Jordy daten, maar nadat de actrice werd gespot met een andere kerel ging ook dat niet meer door), maar al met al is de opzet en de groep mannen absoluut geslaagd in The Bachelorette.

Top: Love Is Blind

Een absolute Netflix-sensatie dit jaar: Love Is Blind. Deelnemers beginnen vanuit een eigen ‘pod’ (cabine) tegen elkaar te praten en bouwen een intense, diepe connectie op zonder elkaar gezien te hebben. Daarna volgt een bruiloft en gaat het echte werk beginnen. Het werd een groot succes, waar bijna alle finalekoppels nog altijd bij elkaar zijn. Wat te denken van Giannina en Damian (foto), maar ook Cameron en Lauren. Echte toppers, samengekomen middels een topshow. Hopelijk mogen we in de toekomst nog vele seizoenen van deze serie verwelkomen!

Top: Too Hot To Handle

En we besluiten met nog een Netflix-sensatie: Too Hot To Handle. In deze serie moeten de hongerige singles juist van elkaar af zien te blijven. Met name deelnemers Harry (foto rechtsboven) en Francesca (foto linksonder) hadden daar nogal wat moeite mee, waarna ze dan op de vingers werden getikt door de alleszienende robot Lana. Het leverde in ieder geval wel zéér vermakelijke televisie op. Voor Too Hot To Handle geldt dan ook hetzelfde als voor Love Is Blind; hopelijk gaat Netflix doorpakken met nog veel meer edities. Op naar 2021!