Love & Reality

BzV-Boerin Bertie gaat de strijd aan: ‘Mensen, word wakker!’

Bertie Steur is één van de gezichten van de boerenprotesten vandaag. Mensen uit de agrarische sector komen per tractor samen in buitengebieden van het land om te protesteren tegen het verscherpte stikstofbeleid. Statenlid en voormalig Boer zoekt Vrouw-deelneemster Bertie gaat er spreken.

Gezicht van Boerenprotest

Het verzoek van de boeren om er een woordje te komen doen vandaag ‘had ze niet zien aankomen’. “Het is wel heel spannend. Ik ben niet zo bang voor een camera, maar voor zoveel mensen spreken is toch wel wat anders”, blikt Bertie vooruit met het Algemeen Dagblad. Het verzoek kwam nadat een filmpje op haar Facebook viral ging (zie video onderaan).

‘Niet alleen de boeren worden bedreigd’

Bertie benadrukt onder meer dat de stikstofplannen niet alleen de boeren met de rug tegen de muur zetten in Nederland. “Ik woon zelf in Renesse, dat omgeven is door het Natura 2000-gebied Kop van Schouwen. Daar moet stikstof met 95 procent worden gereduceerd, terwijl hier geen veehouder zit. Dan vraag je je af: hoe moet dat dan? Mogen hier straks geen toeristen meer komen? Moeten bedrijven op het industrieterrein weg? Dit gaat veel verder dan de agrarische sector!”

‘Dit beleid is compleet doorgeslagen’

“Ik hoop oprecht dat mensen in Nederland wakker worden, want dit beleid is compleet doorgeslagen. Het is ook niet wat vanuit Brussel gezegd is, maar puur wat Nederland zichzelf oplegt. Je helpt op deze manier de agrarische sector om zeep, maar ook alles eromheen krijgt een klap, want een gemiddelde boer houdt tien mensen aan het werk.” Voornamelijk in de gemeente Barneveld wordt drukte verwacht, het verkeer stond vanochtend al muurvast.

➡ Niets missen? Word dan ook lid van de Boer zoekt Vrouw Facebook-groep

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bertie Steur (@bertiesteur)