Love & Reality

Bizar: Temptation-ster pleegt diefstal en duikt op in tv-programma

De meeste deelnemers aan Temptation Island richten zich daarna op een leven als influencer, maar voormalig verleidster Yana Daems haalde de headlines op een hele andere manier. Ze wordt namelijk beschuldigd van diefstal en liep het risico op een gevangenisstraf.

Grijpgrage handjes

Yana deed in 2018 mee aan de serie (samen met onder meer Yasmine Pieraerd, Cherish en Zwanetta), maar had later dat jaar haar eerste rechtszaak voor een diefstal die ze een tijdje terug al had gepleegd. Doordat haar advocaat Omar Souidi werd gevolgd voor een docuserie (‘Justice For All’), keerde Yana op niet al te plezante wijze terug op de buis met haar zaak.

Het incident vond plaats in 2016, na een avondje uitgaan. De Belgische website NewsMonkey schrijft: “Op 29 september 2016 ging Yana samen met een vriendin op stap in Oostende. Het duo had al heel wat wijntjes achterover geslagen toen ze in een café arriveerden in de kuststad. Daar kwam Yana oog in oog te staan met een kennis.”

Handtas

“Toen Yana en haar vriendin naar huis vertrokken, nam ze een handtas mee die op de grond lag. Volgens haar verklaring dacht ze dat het de handtas was van haar vriendin. Maar eenmaal buiten beseften ze dat het de handtas was van de kennis, waarmee Yana geen al te goede relatie heeft. Zij maakte in het verleden namelijk een profiel aan van Yana op een website voor prostituees. Als wraak kieperde ze daarom de inhoud van de handtas op de grond en gooide ze de handtas weg. Dat alles werd ook gefilmd door de bewakingscamera’s.”

In ‘Justice For All’ zien we hoe Yana uiteindelijk wegkomt met een taakstraf van 50 uur. Haar strafblad blijft daarmee op het nippertje nog blanco.

Temptation Island'-verleidster krijgt vier maanden effectie... (Oostende) -  Het Nieuwsblad Mobile