Love & Reality
Alwin Anita MAFS Match or Mistake

Zijn Anita en Alwin uit Married at First Sight: Match or Mistake nog samen?

Anita en Alwin zijn blind getrouwd in Married at First Sight: Match or Mistake, maar zijn Alwin en Anita vandaag de dag nog samen? Lang leek het goed te gaan tussen hen, maar tijdens de final vows ontstonden de eerste barsten en tijdens de reünieaflevering werd duidelijk: Alwin en Anita zijn niet meer samen na MAFS. Ze zijn beiden nog single.

Alwin trouwt blind in MAFS: Match or Mistake

Alwin heeft zich ingeschreven voor MAFS: Match or Mistake. Hij wordt omschreven als een knappe vent, die wel wat bagage bij zich draagt. Inmiddels bevindt hij zich in een levensfase waarin hij openstaat om zich te settelen. Alwin is dertig jaar oud en werkt als accountmanager. Als hij niet aan het werk is, dan rijdt hij graag rondjes op zijn motor. Daar zit een bijzonder verhaal achter, want hij heeft zijn motor geërfd van zijn vader.

“Mijn vader is overleden aan leverkanker. Hij zou nog drie maanden hebben, maar uiteindelijk heeft hij het bijna een jaar volgehouden. We hebben heel veel leuke dingen ondernomen, maar het blijft wel een groot gemis.” Mede door het overlijden van zijn vader, kijkt Alwin anders naar het leven. “Dus ik probeer wel alles uit het leven te halen met veel dingen die ik doe en onderneem.”

Mislukte relatie

Het is Alwin nog niet gelukt om de vrouw van zijn dromen tegen te komen. “Ik heb meerdere relaties gehad. Eentje van bijna een jaar en ik heb een relatie gehad van vijf jaar. Ook mee samengewoond. Heel veel van geleerd. Uiteindelijk kwamen we erachter dat het meer voelde als vriendschap.”

Nu is hij klaar voor een nieuwe vrouw in zijn leven. “Ik heb een leuk huis, ik heb een leuke baan, ik heb mooie mensen om me heen. Ik heb het gewoon goed voor elkaar denk ik. Ik zoek echt een maatje voor het leven. Ook om mooie reizen mee te maken, op avontuur te gaan en samen nieuwe dingen te ontdekken. Ik ben nu echt klaar voor een volgende stap.”

Anita is toe aan een relatie

Alwin is gekoppeld aan Anita. Zij is stoer en sportief. Ze houdt dan ook van autorijden, adrenaline en bungeejumpen. Anita is 29 jaar en medisch toerismebegeleider. Waarom ze nog geen man heeft, weet ze niet zo goed. “Ik ben best onzeker waarom ik geen man heb. Dat is mijn onzekere puntje. Dat ik denk: Is er iets mis met mij? Waarom? Hoezo lukt het niet?

Mede door een van haar vorige relaties heeft ze bepaalde onzekerheden over zichzelf. “Ik heb meerdere relaties gehad en in een daarvan voelde ik me niet helemaal goed genoeg. Ik werd ook wel vernederd waardoor ik mezelf ook klein heb gehouden. Dat is ook de reden dat ik echt een muurtje om me heen heb gebouwd.” Vanuit angst sluit ze dan ook snel haar deuren, maar dat is nu verleden tijd. “Ik voel aan mezelf dat ik toe ben aan een relatie. Dat ik echt een man wil. Gewoon samen een team zijn. Dat mis ik heel erg.”

Zijn Anita en Alwin uit Married at First Sight: Match or Mistake nog samen?

Wij gingen er dan ook vanuit dat deze twee tortelduifjes nog samen zijn. Bij de final vows kozen ze immers beiden voor stay. Al ging dat niet erg overtuigd. De final vow van Anita was opmerkelijk kritisch. Het leek alsof er tussen de voorlaatste en deze aflevering in een hele hoop is gebeurd – en misgegaan. Anita gaf bijvoorbeeld aan dat het voor haar voelde alsof Alwin ‘meer aandacht had voor zijn eigen proces als persoon, dan voor Anita als zijn echtgenote’. Ondanks alle harde woorden gingen ze beiden wel voor stay. Maar in de reünieaflevering bleek het alsnog te zijn geklapt.

Alwin en Anita zijn niet meer samen na Married at First Sight

Volgens Anita kapte Alwin de romance amper twee uur na de final vows alsnog af. Het ‘was beter om toch als vrienden door te gaan’, zou hij tijdens een openhartig gesprek op hun balkon, zonder camera’s, gezegd hebben. Alwin zelf legt uit dat hij erg was afgeknapt op de final vow van Anita, waarin ze zei dat het ‘aan Alwin zal gaan liggen hoe ze verder gaan nu’. Maar in jagen had Alwin helemaal geen zin meer. “Dat heb ik lang genoeg gedaan.” En dus zijn ze helaas uit elkaar gegaan; Alwin en Anita zijn na Married at First Sight weer single.

➡ Niets missen? Volg de Married at First Sight Facebook-groep!