Love & Reality

‘We moeten stoppen met het spelen met kwetsbare mensen’

Op NPO Radio 1 reageert relatiecoach Cocky Drost op het nieuws dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van guilty pleasure-tv zoals Temptation Island en De Villa.

‘We onderschatten dat het echt om mensen gaat’

“Het raakt mij wel als de liefde zo geprogrammeerd wordt, want liefde doet geen pijn. De afwezigheid ervan doet pijn. Dat wordt in programma’s als Temptation Island, of in programma’s waarin mensen juist op zoek gaan naar de liefde, op de verkeerde manier uitgelegd.”

“Je bent in die programma’s zó op zoek naar actie. ‘Komt er nog wat van?’ Maar ik vind dat we daarbij onderschatten dat het echt om mensen gaat. Mensen met zielen. Mensen die zoeken naar verbinding. Maar die mensen zijn ook heel naïef”, stipt Drost aan.

‘We beseffen ons meer en meer hoe kwetsbaar relaties en mensen zijn’

“Ik vind het wel getuigen van moed, stijl en lef dat Peter van der Vorst nu zegt: ‘Ik ben me kapot geschrokken’. Maar reageert hij nou op de ophef die is ontstaan op Twitter, of is het daadwerkelijk zo dat er een tendens is ontstaan van ‘die entertainmentbusiness maakt ons niet meer uit?'”

“Ik merk het ook bij mezelf, al ben ik al 38 en niet meer helemaal de doelgroep die er graag naar kijkt, ik heb echt de ijdele hoop dat er iets aan het verschuiven is. Want we zien hoe kwetsbaar relaties en mensen zijn. Daar moet je niet mee spelen”, vervolgt de relatiecoach.

“Bij programma’s als Temptation en De Villa hangt die zweem van seks en verbinding er omheen. Je relatie testen vind ik bij definitie een heel kwetsbaar onderwerp.”