Love & Reality

“Wat Rowan zei in Married at First Sight, dát willen vrouwen horen in plaats van ‘ge*l broekje’”

Heel Nederland houdt de adem in richting de aflevering van BOOS, van Tim Hofman, die vanmiddag op Youtube verschijnt. Welke The Voice of Holland-koppen gaan rollen in het grote schandaal rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag? Ook columniste Angela de Jong is razend benieuwd.

MAFS als medicijn voor The Voice-drama

In haar nieuwste stuk voor het Algemeen Dagblad trekt De Jong de vergelijking met Married at First Sight, waar ze wél warme gevoelens van krijgt. “Je zou het bijna vergeten, maar ontluikende gevoelens, wederzijdse aantrekkingskracht en goedbedoelde liefde zijn deze week óók te vinden op tv, als broodnodige tegenhanger van alle vuiligheid die langzaam maar zeker naar buiten sijpelt over The Voice. Ik heb het natuurlijk over Married at First Sight, de onverwoestbare hit van RTL waarin twee mensen met elkaar trouwen zonder dat ze elkaar ooit een seconde gezien hebben, enkel en alleen omdat een stel ‘experts’ hen een goede match vindt. Moet ik nog zeggen dat je dan wel heel erg wanhopig moet zijn als mens? Nee toch? Maar dat neemt niet weg dat het heerlijk blijft om naar te kijken.”

‘Sander en Astrid passen perfect bij elkaar’

Voor De Jong blijft MAFS kijken vaste prik omdat er in het verleden is bewezen dat het soms ook wél slaagt. “Er zijn twee voorbeelden uit het verleden. Al is het een best wel lang geleden verleden. Dat realiseren de makers zich ook, dus is de bezem door het deskundigenteam gehaald en nemen zij het heft dit seizoen steviger in handen. Of dat werkt, valt nog niet te zeggen. Er zijn net twee stellen getrouwd, er is gefeest en half dronken meegezongen met André Hazes. Maar omdat er geen advocaat verbiedt om over de deelnemers van dít programma te speculeren, ga ik het hier toch doen: nuchtere Sander en Astrid lijken tot nu toe perfect bij elkaar te passen.”

Rowan en Astleigh geven het goede voorbeeld

“Ik merkte alleen dinsdagavond wel dat dat het nieuws rondom The Voice mijn kijkplezier enigszins vertroebelde. Die opdracht dat Sander en Astrid elkaar een minuut lang stevig moesten knuffelen, kan dat nog in deze tijd?”, vraagt De Jong zich af. “De quote van Sander dat het extra fijn was als Astrid hem ferm tegen zich aandrukte, zou zomaar een eigen leven kunnen gaan leiden op social media.. Bah, ophouden De Jong, sprak ik mezelf toe. Gewoon genieten van de mooie kanten van de liefde. ,’Hij kijkt op zo’n leuke manier naar me’, zwijmelde Rowan, de andere bruid, over haar kersverse man Astleigh. Zeg nou zelf, dat is toch een stuk fijner om te horen dan ‘geil broekje’ en ‘daar zou ik best op willen liggen’.” En zo is het maar net!

➡ Niets missen van Married at First Sight? Volg deze MAFS groep op Facebook!