Love & Reality

Vervelend voorval: Temptation-Megan looft beloning van 1000 euro uit

Vervelende tijden voor Megan Desaever. De voormalige Temptation Island-deelnemer, die te zien was met haar ex-vriend Kevin destijds, is op zoek naar een ontsnapte serval uit haar woning in Oostende.

Gevaarlijke ‘mini-jaguar’ ontsnapt uit huis Temptation-Megan

Een serval is een katachtige die met name in de Afrikaanse savanne leeft, maar Megan had er ook één thuis. Tot Thor, zoals hij heet, deze week ontsnapte en spoorloos raakte. Megan looft een beloning van 1000 euro uit voor degene die er (indirect) voor kan zorgen dat de 9 maanden oude serval, een katachtige, weer thuiskomt. “We hebben om 15.30 uur al een tip gekregen dat hij aan de andere kant van de stad zit. We willen hem graag zo snel mogelijk terug thuis hebben.”

De serval, een soort mini-jaguar, is niet ongevaarlijk, waarschuwt Megan verder in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Hij kan gevaarlijk zijn voor kleinere huisdieren. Als mensen hem zien moeten ze onmiddellijk bellen en niet proberen om hem zelf te pakken. Hij is veel groter dan een gewone kat en hij kan gevaarlijk zijn als hij in het nauw gedreven wordt. Wij komen hem beter zelf ophalen, want hij kent ons.”

Servals zijn niet toegestaan als huisdier in België, maar Megan benadrukt dat ze een vergunning heeft. “We hebben heel wat ruimte binnen en buiten in een grote tuin waar Thor vrij mag rondlopen. Normaal gezien heeft hij ook een tracker aan, maar die moet één keer op 24 uur opgeladen worden. De tracker lag toevallig op te laden toen hij ontsnapt is.”

Oproep Serval vermist Deze serval met de naam Thor is vermist