Love & Reality

Transgender La Demi Martinez in Ex on the Beach: Peak of Love

La Demi Martinez is één van de tien singles die beginnen aan het avontuur in Ex on the Beach: Peak of Love. La Demi is geboren als een jongen, maar gaat tegenwoordig als vrouw door het leven.

La Demi Martinez in Ex on the Beach: Peak of Love

La Demi Martinez maakte haar televisiedebuut in Botched, een realityserie over twee dokters die de schade na flink mislukte plastische chirurgie-ingrepen herstellen. In 2018 brak ze pas écht door op de buis met haar deelname aan Glam Masters, waarin Kim Kardashian op zoek gaat naar ‘America’s Next Superstar Beauty Influencer’.

La Demi Martinez in Glam Masters

In 2016 onthulde La Demi Martinez op haar Youtube-account tegenover de hele wereld dat ze is geboren als een man. Aanleiding voor de onthulling was het overlijden van haar vader, waardoor ze doordrongen werd met de wetenschap dat ‘het leven veel te kort is’. “Ik heb nooit met mijn vader gepraat over het transgenderschap. Zelfs niet over homoseksualiteit. Ik loog er over omdat ik bang was.”

La Demi Martinez is transgender

Uiteindelijk verscheen La Demi voor het eerst als vrouw bij haar familie op de begrafenis van haar vader. “Dat was de eerste keer dat mijn familie me zo zag, als mezelf. Ik droeg lang donker haar, rode lippenstift, oogschaduw, alles er op en er aan. Iedereen barstte in tranen uit, maar niet uit haat, juist uit blijdschap dat ik nu mezelf durfde te zijn. Ik werd met open armen ontvangen.”

Ongetwijfeld zal dat in Ex on the Beack: Peak of Love, dat opgenomen wordt in Nieuw-Zeeland, ook zo zijn. Sterker nog: met dragqueen Adore Delano heeft ze een soort lotgenoot aan haar zijde. Dat gaat dus vast en zeker helemaal goed komen!