Love & Reality

Temptation-Sonny trekt boetekleed aan: “Ik ben soms een klootzak geweest”

Met zijn deelname aan Temptation Island: Love or Leave maakte Sonny Lorenzo nogal wat los. In gesprek met De Telegraaf reageert hij nu op de heftige periode in de villa.

Zijwieltjes voor zijn levensproject

Met name met uitspraken als ‘de hele tafel proeven’ en ‘de honderd vrouwen aantikken’ deed Sonny veel stof opwaaien. “Daar heb ik wel spijt van. Maar we waren met vier jongens, aangeschoten, het werd een soort kleedkamerpraat. Een aantal zaken had ik anders willen verwoorden. Als ik mezelf terugzie denk ik ook wel: ik ben soms een klootzak geweest. Maar de leuke dingen, de grappen, zijn bijna niet uitgezonden. Daardoor is wel een Sonny naar voren gekomen die ik niet echt ben. Mensen die mij kennen, zijn dat met mij eens.”

Verder noemde hij zijn vriendin Jaydi constant een ‘levensproject’. “Vanaf dat moment had heel Nederland een mening over mij. Nou ja, we hadden plannen en goals samen. Als ik later mijn moeder zou verzorgen, zou ik dat ook een levensproject noemen. Misschien heb ik het verkeerd verwoord, maar het ging zeker niet met verkeerde intenties. En dat ik heb gezegd dat ik altijd de zijwieltjes van Jaydi ben geweest, ja. Je hoort je partner toch te helpen en te steunen? Dat zou ik ook zeggen als het om een vriendschap ging.”

De koek was op

Lang accepteerde Sonny niet dat hij zijn levensproject Jaydi kwijt was geraakt. “Want ik ben geen opgever. Maar toen ze zo intiem werd met Ricky, zag ik wel dat de koek op was. Het is jammer, maar ik ben niet haatdragend. We waren vastgeroest in onze relatie en inmiddels zijn we allebei weer gelukkig.”

De opnames waren ongeveer een half jaar geleden. “Ik heb daarna zeker wel een rouwproces gehad. Ik wilde ook weg om te kunnen praten met familie en vrienden en hulp van hen te krijgen. Je zit daar toch met een stel vreemden. En ik heb er ook voor gekozen geen single daar op te zoeken. Je ruilt de een niet voor de ander. Vrouwen zijn geen nummertje.”

Sonny-shirts

Al zijn oneliners wil Sonny nu uit gaan melken, kondigt hij verder aan. “We zijn bezig met gekke uitspraken van mij op T-shirts te zetten, zoals: ’dat zal ik even ontplooien’ (uit de context dat hij Jaydi niet wilde belemmeren, maar ontplooien, red.). Het geld zal gaan naar een goed doel. Ik denk aan het opzetten van een project voor kinderen die een ouder hebben verloren, om ze te steunen daarin. Ik weet hoe dat is: mijn vader pleegde zelfmoord toen ik 19 was.”

“Mijn overlevingsmechanisme is altijd geweest: positief denken. Ik inspireer mensen daarmee op Instagram. Daar heb ik de kans de echte Sonny te laten zien. Ik heb ook veel berichten ontvangen van mensen die eerst zeggen: je bent een nare narcist, maar mijn stories zien en dan spijt hebben van dat vooroordeel.”

Geen spijt

Sonny heeft ondanks alles geen spijt van zijn deelname. “Het is wel een van de heftigste periodes in mijn leven geweest en ik heb het voor de volle tweehonderd procent onderschat. Maar ik heb er enorm veel van geleerd en ik kan nu met mijn platform doen waar ik gelukkig van word: mensen helpen uit de put te komen. Het heeft zo moeten zijn. Ik heb dingen meegemaakt in mijn leven die ik niemand gun, maar die hebben mij wel sterk gemaakt. Wees je ellende dankbaar, dat vormt je als persoon.”

Hij gelooft dan ook nog altijd in de liefde. “Ik heb vier keer een langere relatie gehad. Liefde is het belangrijkste in de wereld. Ook van mijn nichtjes, mijn moeder, mensen om me heen. Maar ik heb op dit moment niet de behoefte weer snel in een relatie te duiken. Ik wil eerst nog veel van de wereld zien.”