Love & Reality

Temptation-bonje onderling, Aylin haalt uit naar Delphine: “Dat is not done”

Normaliter vormen de dames uit de koppels in Temptation Island samen een sterk blok, maar dit seizoen lijkt daar geen sprake van. Zo botert het absoluut niet meer tussen Aylin (vriendin Efrain) en Delphine (ex Bert).

Tweede aanvaring Aylin en Delphine

Eerder hekelde Aylin Delphine al omdat zij begon te lachen toen Aylin over de zeik was vanwege een loeiende tablet. “Ik heb echt geen zin meer in drama, maar ik kan echt niet begrijpen dat als ik iemand troost en met haar meehuil als haar lampje brandt, zij ‘haar lach dan niet in kan houden’ als ik een paniekaanval krijg.. Ik heb dan zelfs liever dat je me níét ‘troost’ of gewoon real met me bent.”

N-woord

En dit keer is Aylin niet te spreken over Delphine omdat zij het ‘n-woord’ (neger) gebruikte in aflevering 10. Ze vindt het ‘not done’. “Wat ik heel jammer vind is dat ik weet dat Joop haar hier op heeft aangesproken en heeft uitgelegd dat bepaalde dingen echt niet kunnen, maar dat dit niet is uitgezonden.” En ook Temptation-single Jamila is er ‘erg geïrriteerd over’. “Het enige wat ik te zeggen heb is ‘go educate your f*cking self’. Het n-woord had nooit uitgesproken mogen worden, maar ook nooit uitgezonden mogen worden.”

Reactie Delphine

Delphine heeft zelf ook al gereageerd op het fragment. Zij schreef op Instagram: “Ik kom uit een Vlaams wit dorpje, was me niet bewust van de betekenis achter het woord. Nu wel wil me dus verontschuldigen naar Joop en de zwarte community. Ik weet nu dat het NOT DONE is! En ik zeg zelf later in de aflevering dat ik vind dat kleur niet uitmaakt! Hoorde ook bij mijn proces om dit in te zien.”

➡ Niets missen van Temptation Island? Volg deze Temptation Island Facebook-groep!