Love & Reality

Tandarts die gebit Donny Roelvink redde: ‘Heel blij met zijn eerlijke verhaal’

Gisteren betuigde Donny Roelvink uitgebreid spijt van zijn cosmetische gebitsingreep. De voormalig Temptation Island VIPS-deelnemer liet facings zetten, maar ontsnapte uiteindelijk aan een tandeloze mond doordat er complicaties waren opgetreden na de ingreep.

Vrienden van de familie

Donny zei zelf al dat zijn tanden ‘op het nippertje gered waren’. De held in kwestie is de tandarts van Carnisse Mondzorg. Een woordvoerder reageert in het Algemeen Dagblad: “Donny heeft zich bij ons gemeld vanwege de goede ervaring die zijn broer Dave bij ons had. Ook Dave had een behandeling aan zijn tanden laten doen in het buitenland en kwam met klachten bij ons terecht.” In Barendrecht boog een team onder leiding van tandarts Wim van der Torre zich over het gebit van Donny. “In eerste instantie is in overleg met hem een behandelplan gemaakt. Daarna heeft Donny ervoor gekozen om de behandeling ook door ons te laten uitvoeren. En het leuke is dat zijn vader Dries besloot om eveneens naar ons toe te komen, omdat Donny aangaf zo tevreden te zijn over het resultaat. We hebben hem in ieder geval al van zijn angst voor de tandarts afgeholpen.”

‘Gevaarlijke tandentrend door influencers’

De kronen van Donny zijn aangepast. “De tandarts heeft me verteld dat deze cosmetisch gezien niet pasten bij zijn gezicht. Ze waren te klein en zien er nu uit zoals Donny het wenste. Daarmee is niet alleen de tandarts druk geweest, maar bijvoorbeeld ook een keramisch proteticus en een mondhygiënist.” Komt het vaker voor dat mensen bij de tandarts in de stoel belanden na een mislukte ingreep in het buitenland? “Je ziet wel dat het een trend is onder met name jongeren om naar het buitenland te gaan voor behandelingen. Zij zien dat influencers dat doen en krijgen op sociale media het perfecte Hollywood-verhaal voorgeschoteld. Juist daarom zijn we zo blij met dit eerlijke verhaal van Donny op zijn Instagram-account. Hij vindt gezondheid belangrijk en daar hoort een goed gebit ook bij, dat is een boodschap die juist hij goed kan overbrengen.”

Spijt Donny

Gisteren schreef Donny al op Instagram: “We zijn allemaal mensen, we maken allemaal wel eens fouten. Ook ik ben een mens, en ik maak ook wel eens fouten. Maar je moet ook je fouten toe kunnen geven. Ik heb destijds, toen ik die behandeling heb gedaan, een fout gemaakt. Ik was heel naïef, heel eigenwijs en heb niet goed m’n research gedaan. Ik dacht: ‘ah joh, komt wel goed, laten we het gewoon lekker doen’. Achteraf heb ik daar heel veel spijt van. Het enige wat ik nog kan doen is mijn volgers hiervoor behoeden. Ik heb veel volgers. Daarmee vergeet ik soms dat ik ook een voorbeeldfunctie heb en ook jonge kijkers heb die dit allemaal zien en tegen die wil ik vooral zeggen: doe altijd je research.” Bij het zetten van facings sterft uiteindelijk zeker vijftien procent van je eigen tanden af; dat wist Donny niet eens.

➡ Niets missen? Volg ons dan ook op Instagram!