Love & Reality

Schokkend: Jethro kreeg doodsbedreigingen na The Bachelorette

Hij leek hard op weg om de finale van The Bachelorette te halen, maar na het akkefietje rondom ‘zoenen of kussen’ tussen hem, Jordy en Gaby moest Jethro in de halve eindstrijd toch de weg ruimen. “Toen ik de ruimte uitliep zag ik mensen van de productie met tranen in hun ogen. Die zagen het ook niet aankomen”, vertelt hij in de Grazia.

Heel intens

“Je moet je voorstellen dat wij best wel in een rollercoaster zijn beland. Je komt aan in Zuid-Afrika, je telefoon wordt afgepakt en je zit daar met zeventien onbekende guys. Ik had geen vrienden en familie om op terug te vallen, en op een gegeven moment komt alles qua gevoel zo hard binnen. Na alle dingen die ik heb meegemaakt met exen, dacht ik: wow, ik wist niet dat ik dit ooit nog zou gaan voelen. Het was heel intens”, vervolgt Jethro.

Een verspreking zorgde voor een abrupt einde van zijn avontuur. “Toen ik Gaby tijdens de picknick vroeg of ze met Jordy had gezoend, had ik daar geen foute bedoelingen mee. Pas achteraf besefte ik dat ze er wel heel erg op door hamerde. (…) Het is net alsof ze voor de date instructies had gekregen om haar kans te grijpen op het moment dat iets juicy’s zich zou aandringen.”

Nieuwe vlam

Met Jordy is het nu uitgepraat. “Je ziet op tv ook niet dat ik heel kwaad ben geweest dat dit gesprek zo pontificaal naar voren kwam. Ik vond het heftig, ik heb na die aflevering serieus doodsbedreigingen gekregen, en mensen noemden me ‘matennaaier’.” Verder vertelt Jethro dat hij kort na de opnames een nieuwe vlam had, maar dat die ‘door alle gekte rond het programma’ weer doofde. “We konden niet eens samen naar buiten..  Nu krijg ik wel een hoop berichten van meiden, ook van oud-deelneemsters van Temptation Island, maar ik doe daar niks mee. Je staat ineens zo in de spotlights, sommige mensen willen daar gewoon op mee liften.”