Love & Reality

Sanne doet boekje open over Bachelor België-deelname: “Het was verschrikkelijk”

Sanne was één van de drie Nederlandse dames die meededen aan De Bachlor België. Ze schopte het uiteindelijk tot de ‘halve finale’, maar legde het uiteindelijk af tegen landgenoot Madieke. I gesprek met LINDA blikt de Amsterdamse blondine terug op het avontuur.

‘Verschrikkelijk’

“Het was verschrikkelijk”, valt Sanne gelijk met de deur in huis. “Met Fabrizio alleen was het leuk, hoor. Ik volgde hem al een tijdje op social media, toen ik zag dat hij de Belgische bachelor zou zijn. Ik vond ‘m altijd al een leuke gozer, dus ik gaf me op. Maar dat we vervolgens met z’n allen achter één man aan moesten gaan… Dat ging echt tegen mijn principes in.” Het begon gelijk slecht; door een vertraagde vlucht kwam ze pas anderhalve dag later dan de rest. “Daardoor viel ik direct buiten de groep. Vervolgens zoende ik met Fabrizio nadat Phaedra dat had gedaan en toen kwam er helemaal een kutsfeer. Bij de Nederlandse Bachelor was de sfeer altijd leuk, dat hoorde ik ook van mijn beste vriendin Yael, die daaraan meedeed. Maar bij ons gunde niemand elkaar wat. Veel meiden vonden het ook echt niet kunnen, zoenen op een eerste date.”

Belgen vs Hollanders

Het verschil tussen de Belgische en de Nederlandse dames was sowieso al groot. “Nederlanders zijn heel direct. Als Madieke bijvoorbeeld iets had, dan vertelde ze dat gewoon tegen mij. Of we spraken elkaar aan. De Belgische meiden waren meer van het roddelen. Zo had Vanessa tegen Fabrizio gezegd dat Margaux nog bij haar ex woonde. Maar dat was helemaal niet waar.. Margaux is ook zo’n schatje, trouwens.” Hoe Sanne zelf werd neergezet kon haar ook niet bekoren. “Vanessa had ook tegen hem gezegd dat ik aan de alcohol zat. Helemaal niet waar. Tuurlijk, af en toe een drankje vind ik wel lekker. Maar verder niet. Ik werd ook echt neergezet als een soort losgeslagen meid. Dat vond ik niet leuk voor mijn kinderen. Joh, ik ben moeder, ik werk vijf à zes dagen per week. Zo ben ik helemaal niet.”

Pijnlijke exit

In de halve finale viel voor Sanne het doek. “Ik zag het gewoon echt niet aankomen, we hadden zulke goeie gesprekken.. De manier waarop het ging, vond ik ook niet prettig. Hij vertelde iets over Madieke en toen was het: doei Sanne. Ik wist ook niet dat zij zo’n klik hadden, Madieke vertelde nooit zoveel over hun dates. Maar toen ik het op televisie zag, was die klik obvious natuurlijk. Toen begreep ik het wel. Maar ik was wel boos over het afscheid nemen. We hebben twee maanden geen contact gehad en toen stuurde hij me een excuusmail, over hoe alles was gelopen. We hadden het zo leuk gehad samen, het was echt een mooie mail. Sindsdien hebben we wekelijks contact op vriendschappelijke basis.”

➡ Niets missen van Bachelor? Volg dan ook de Facebook-groep en praat direct mee