Love & Reality
Romana B&B Vol Liefde

Romana (B&B Vol Liefde) trapt na: “Verkeerd gecast”

Romana was vorig jaar te zien in B&B Vol Liefde. Ze hoopte daarna een leven op te bouwen samen met Bert, maar dat liep compleet anders. In een interview met LINDA blikt Romana terug op de hectische periode.

Looking for love

Romana ging naar Frankrijk voor Bert. “Ik vond Berts promofilmpje heel leuk, hoe hij met zijn hond door het Franse landschap liep. Mijn tante had me op hem gewezen, zij vond hem wel wat voor mij. Ik meldde me aan in maart en twee weken voor mijn vertrek in mei, hoorde ik dat hij me had uitgekozen. Ik vond Berts promofilmpje heel leuk, hoe hij met zijn hond door het Franse landschap liep. Mijn tante had me op hem gewezen, zij vond hem wel wat voor mij. Ik meldde me aan in maart en twee weken voor mijn vertrek in mei, hoorde ik dat hij me had uitgekozen”, vertelt Romana. “In de tussentijd kwamen er meer video’s van Bert online. Toen ik zag dat hij met zijn rugzakje het Pieterpad liep, dacht ik: oei, dit is helemaal niet mijn type. Dit is niets voor mij. Maar een paar dagen voor mijn verblijf werd ik ontslagen op mijn werk vanwege de pandemie. Ik werkte op Schiphol achter de douane, bij de parfumerie en cosmetica. Ik dacht: wat heb ik te verliezen?”

Stroeve start

De eerste ontmoeting met Bert ervaarde Romana als ‘een beetje ongemakkelijk’. “Hij zat te zenuwen om de Formule 1. Als ik zou komen, moest dat voor óf na de race zijn, niet tijdens. Dat wist ik natuurlijk niet. Uiteindelijk kwam ik vlak voor de race binnen en gingen we samen voor zijn kleine tv’tje zitten. Op zich niet erg hoor, ik kijk ook graag. Maar dan wacht je zo lang op de eerste vrouw die langskomt en dan wil je eerst Formule 1 zien. Niet heel galant. Maar dat is Bert hè, dat kun je hem ook niet kwalijk nemen. Hij is puur zichzelf.” Toch klikte het in eerste instantie nog best goed. “Ik voelde me snel op mijn gemak en Bert en ik voelden elkaar ook goed aan. Ik vond het één groot avontuur om mee te doen aan het programma. Ging ik zomaar in mijn eentje naar Frankrijk!”

Geen liefde, wel een mooi avontuur

Helaas leverde dat mooie avontuur uiteindelijk dus géén liefde op. “Wij vrouwen zijn verkeerd gecast voor Bert”, vindt Romana. “Goed dat hij meedeed hoor. Natuurlijk, het was leuke televisie en lekker ongemakkelijk. Maar wij pasten niet in het beeld dat hij van zijn ideale vrouw had. Dat was al snel duidelijk. Bert had ook wel meer om ons mogen geven. Hij zorgde er niet voor dat we samen leuke dingen gingen doen, of zo. Maar zo is hij.” En daarom besloot Romana ook niet zomaar te vertrekken. “We hadden het wel gezellig samen, er waren leuke geintjes tussen ons. De dagen gingen ook zo snel. Maar als er echt iets tussen hem en een andere vrouw was opgebloeid, was ik eerder weggegaan, hoor. Daar wil ik niet tussen zitten. Alleen gebeurde dat niet, dus ik bleef. Ik had een fijne kamer, ik genoot van het buitenleven… Jammer dat er geen liefde in de lucht hing.”

Contact ná B&B

Inmiddels is het contact met Bert wel verwaterd. “We hebben even ge-app’t, maar verder niet. Ik hoef hem ook niet als vriend. Met Annemarie heb ik nog wel contact, we hebben elkaar twee keer gezien. Maar we wonen best ver uit elkaar, dus dan spreek je ook niet zo gauw af. En er is ook geen liefde in mijn leven, dat staat on hold. Ik doe ook niet aan dating-apps of -sites. Ik ben lekker single zonder kinderen. Het is niet alsof ik altijd heb stilgezeten, hoor. Ik heb zoveel korte en lange relaties gehad, zo vaak samengewoond… Maar nu even niet. Mocht er een leuke vent voorbij komen, dan mag-ie zeker bij me aanbellen.”

Niets missen en meepraten over B&B Vol Liefde: Sluit dan aan bij onze B&B Vol Liefde Facebook groep!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Romana van Baaijen (@romana.v.b)