Love & Reality

Prince Charming-Chris: ‘Sneller een band met de crew, dan met de kandidaten’

Het avontuur van Chris Berendse als Prince Charming zit er inmiddels op. De Limburger koos voor Jakop, maar in de reünie-uitzending werd duidelijk at er geen echte relatie uit voort is gekomen. Met Nu.nl blikt Chris terug.

Weinig contact met deelnemers

Zo betreurt hij het feit dat hij de kandidaten eigenlijk maar heel weinig zag. Veel minder dan bijvoorbeeld de filmcrew. “Ik heb de aanwezigheid van de camera’s zelf niet als heel ongemakkelijk ervaren, want ik werd al snel besties met de productie en crew. Zij waren de enigen die ik veel om me heen had. Ze werden een soort van familie”, vertelt Chris, die hoorde dat sommige andere mannen daar wat meer moeite mee hadden. “Ik weet dat een aantal van hen meer aan de camera’s en iedereen eromheen moesten wennen. Zij raakten vooral bevriend met elkaar en ik stond daar op een afstand van.”

Zelfmarteling

Voor de hunk was het best lastig om de afleveringen de afgelopen weken terug te zien, terwijl hij ‘in het echt’ juist aan het bijkomen was van een gebroken hart. “Aan de ene kant is het natuurlijk fijn om die mooie momenten terug te zien. Bij de date dat Jakop en ik gaan koken, zie ik zelf nu ook de manier waarop ik naar hem kijk. Dat zeggen de andere deelnemers achteraf ook: ‘Zo heb je nooit naar mij gekeken.'” Chris keek samen met vrienden die met klem hadden gevraagd of hij de uitkomst níét wilde gaan verklappen. “Ik zat daar te kijken naar hoe leuk het allemaal was in Italië, terwijl de tranen in mijn ogen stonden en zij van niets wisten.”

Geen spijt

Ondanks alles heeft hij zeker geen spijt van het avontuur en zijn keuzes daarin. “Ondanks de tranen van de afgelopen weken hebben Jakop en ik ook hele leuke tijden gehad. Sowieso was het hele programma een soort sneltrein langs toffe ervaringen. Natuurlijk denk ik weleens: had ik die persoon wel zo snel moeten wegsturen en maakte ik overal wel de goede keuzes? Misschien was het dan allemaal anders gelopen, maar so be it.”

➡ Niets missen van Prince Charming? Volg dan ook onze Facebook-groep over Prince Charming, Bachelor en Bachelorette!