Temptation Island VIPS

‘Of ik oprecht was met Channah? Zij was het vooral met míj’

In aflevering acht van Temptation Island VIPS verlieten Channah en Quentin de serie. Een domper voor verleider Mitch, die juist zo close werd met eerstgenoemde.

‘Vanuit mijn kant was het meer een spel’

Maar was hij eigenlijk wel oprecht? “Channah was vooral oprecht met mij. Dat blijkt ook uit de beelden die Nederland tot nu toe heeft gezien. En Quentin zag zelf ook hoe zijn vriendin een andere jongen leuk begon te vinden. Dat kwam door bepaalde blikken, uitspraken en handelingen vanuit Channah. Maar vanuit mijn kant was het meer een spel”, erkent Mitch in gesprek met Glamour.

Mitch nam het spel der verleiding erg serieus. “Ik denk dat dat te maken heeft met ego. Er zitten in eerste instantie veertien mannen in één villa en iedereen heeft een groot ego. Als dat ego gestreeld wordt omdat iemand je als favoriet aanwijst – wat ik ook werd – dan doet dat iets met je. Uiteindelijk zijn we niet op Friendship Island. Het is mijn taak om mezelf zo goed mogelijk te presenteren en ervoor te zorgen dat de vrouwen naar mij komen. Uiteindelijk is me dat gelukt door mezelf te zijn.”

Gelukt? “Koppels hebben meestal regels opgesteld: je mag geen seks hebben, niet zoenen, en de rest vinden ze allemaal wel oké, denken ze dan. Maar wat Channah doet, kan eigenlijk ook niet door de beugel als je een relatie hebt. Die manier van praten, van kijken, het accepteren van kleine kusjes, van teasen en dat zelf ook terug doen. Ik denk dat je dan eigenlijk al zwaar over de schreef gaat. Als ik mijn vriendin met een andere gozer zou zien, dan zou het voor mij klaar zijn. Dat is gewoon vreemdgaan in mijn ogen.”

Mitch Alberg Temptation Island VIPS verleider

Mitch spreekt Channah nog altijd

“Absoluut. We zijn elkaar een aantal keer tegengekomen op persdagen en daarnaast spreek ik Channah dagelijks en zien we elkaar nog af en toe. Ik speelde in eerste instantie een spel tijdens Temptation, maar naarmate je iemand beter leert kennen, kan er een bepaalde klik ontstaan.”

“Op dit moment hebben we een goede vibe met elkaar. Je kunt het beestje bij z’n naam noemen, maar ik mag geen uitspraken doen over mijn huidige relatiestatus.”

‘Vond het lastig na vertrek Channah, maar ik heb me herpakt’

“De eerste paar dagen dat ik op Temptation was, kreeg ik relatief veel aandacht van de dames. Toen heb ik uiteindelijk de focus op Channah gelegd, omdat zij het meest naar mij toe trok en voor mij het makkelijkst was om te bewerken. Toen ze weg ging, vond ik het lastig om mijn plek terug te vinden, maar ik heb me herpakt. Ik focuste me op mijn volgende prooi, want daarvoor was ik uiteindelijk daar.”

“Op een gegeven moment waren bepaalde jongens gewoon uitgespeeld, omdat ze niet de juiste tactiek of niet de juiste looks hadden, of een combinatie daarvan. Ik had dat blijkbaar wel”, besluit Mitch het gesprek met Glamour mysterieus.