Love & Reality
De Villa

‘Merkwaardig dat RTL nu dan schrikt als iemand ongewenst een string opzij trekt’

Journalist Tijs van den Brink van de omroep EO heeft zich verbaasd over het feit dat RTL voorlopig stopt met het uitzenden van guilty pleasure-tv, na het echec met De Villa.

‘RTL bond de kat op het spek’

“Ik ben blij met het besluit van Peter van der Vorst. Mannen moeten volgens mij nooit aan vrouwen komen die daar niet van gediend zijn, laat staan als ze slapen en dronken zijn. Niet voor #metoo en niet na #metoo.”

“Toch verbaasde ik me ook over de beslissing van de commerciële omroep. Wat hadden de makers dan verwacht? Je brengt mensen bij elkaar in een intieme setting, je giet ze vol met alcohol en doet er alles aan om voor elkaar te krijgen dat er ‘spannende dingen’ gebeuren. Is het niet wat merkwaardig dat je je dan ‘rotschrikt’ als iemand ongewenst een string opzij trekt? De uitdrukking ‘de kat op het spek binden’ had ervoor bedacht kunnen worden”, laat Van den Brink optekenen.

Afbeeldingsresultaat voor tijs van den brink

‘Slopen van een relatie is ook verschrikkelijk’

“Nogmaals: ik ben blij met het besluit van Van der Vorst. En het is terecht dat er ophef ontstond over deze ongewenste seksuele handeling. Toch blijft er iets knagen: waarom ontstaat die ophef wel als er een string wordt weggetrokken, maar niet op het moment dat partners in volle glorie verleid worden om ontrouw te zijn aan hun eigen partner?”

“Het doel van Temptation Island is officieel relaties testen, maar met een klein beetje onwil kun je ook zeggen dat het doel relaties kapotmaken is. Er is een verschil: het wegtrekken van een string is tegen de wil van de vrouw, het testen van de relatie niet. Maar eerlijk gezegd vind ik het slopen van een relatie ook verschrikkelijk.