Love & Reality
Suzan Bert Married at First Sight

MAFS-Suzan bespreekt avontuur: “Het begon als een grap”

Het avontuur van Suzan is anders gelopen dan gehoopt. De uit Zutphen afkomstige krullenbol was op zoek naar de ware liefde, maar vond dat niet in Bert. Ze kwam er al vrij snel achter dat Bert niet de man was waar ze verliefd op kon worden. Het duurde dan ook niet lang tot ze de handdoek in de ring gooide. In gesprek met De Stentor besprak ze haar deelname.

Grap

Suzan is alweer drie jaar vrijgezel als het idee op komt zetten om mee te doen aan Married at First Sight. “Het begon als een grap”, vertelde ze. Haar zoon Sem en de twee dochters van haar ex besloten Suzan in te schrijven. “Ik had wel wat via de datingapp Tinder geprobeerd, maar dat vond ik niks. Ik wist ook niet zo goed wat voor soort man ik zoek. Dus toen de kinderen me wilden opgeven, ging ik akkoord.”

Dat ze echt zou worden uitgekozen, had Suzan nooit verwacht. “Ik was daar ook een beetje naïef in. Dacht niet dat ze mij zouden uitkiezen. En de screening is best stevig, je wordt flink door de mangel gehaald. Ik was ook wel benieuwd welke man er bij mij zou passen.”

Bert

Die man was volgens de experts Bert. Toch kwam Suzan er tijdens de huwelijksreis al achter dat het geen perfecte match was. “Toen merkte ik al dat ik niet verliefd op hem zou worden. We konden het goed met elkaar vinden, dus uit respect voor elkaar hebben we dat ‘samenwonen’ nog ingevuld door twee dagen bij elkaar te logeren. Maar er is niks romantisch voorgevallen.” Bij het beslismoment maakten Suzan en Bert dan ook bekend dat ze niet getrouwd wilden blijven.