Love & Reality

MAFS-Maurice kraakt Joep: “Had even iets meer moeite gedaan”

Maurice heeft zich in de RTL Boulevard Reality Podcast uitgelaten over Joep. Beide heren deden mee aan het meest recente seizoen van Married at First Sight. Maurice trouwde met Arjan die al snel de handdoek in de ring gooide. Joep trouwde op zijn beurt met Caroline. Dat leek in eerste instantie een perfecte match te zijn, totdat de huwelijksreis was afgelopen. Maurice is kritisch op Joep.

Te vroeg

Maurice sprak uitgebreid over het mislukte huwelijk van Joep en Caroline. “Ik vond de handdoek te vroeg in de ring gegooid. Maar dan vraag ik me wel af, in dit geval bij Joep, kan je dat zo’n jongen kwalijk nemen van die leeftijd? Dat weet ik niet. Maar ik vind het niet het experiment. Dan denk ik: Ga hem van A tot Z door. Doorleef alle fases van zo’n experiment, met ups maar ook met downs, maar ga op zoek naar waar je op gematcht bent. Ik snap die omslag niet van happydepeppy op huwelijksreis ineens naar het niet meer willen.”, zo spreekt Maurice zich uit.

Kritiek

“Dus als jij kijkt en je ziet wat je ziet, dan snap ik de kritiek. Maar bij mij riep dat ook op: Ga er nou nog voor. Je hebt zo’n mooie dame die je voor je hebt staan. Die volgens mij alles te bieden heeft. Keerzijde is: Als je het niet voelt, dan snap ik wel jouw reactie dat je afhaakt. Maar er wringt ook bij mij wel iets, dan denk ik van: ‘Had even iets meer doorgepakt, had even iets meer moeite gedaan.’ Ik wil het niet helemaal veroordelen. Maar je zit en blijft wel in dat experiment wat gewoon die fases kent tot en met samenwonen en tot en met het koppelsweekend.”

Kim

Ook bespreekt Maurice nog even de situaties tussen Kim en Joep waarbij de twee urenlang samen in de jacuzzi zaten. “Ik kan me voorstellen: Je leert elkaar kennen. Je vindt je matties. We zijn alle veertien goed met elkaar, maar je hebt gewoon je voorkeur. Dus dat twee mensen even een persoonlijk verhaal met elkaar willen delen, snap ik. Maar het is niet heel handig”, aldus Maurice.

➡ Niets missen van Married at First Sight? Volg deze MAFS groep op Facebook!