Love & Reality
Martijn Nicole MAFS

MAFS: Gooien met een glas wijn, ongemakkelijk huwelijk en nieuw koppel

Het achtste seizoen van Married at First Sight is inmiddels in volle gang. In de meest recente aflevering van het programma maakten we onder meer kennis met het laatste koppel van dit seizoen. Ook lijkt het voor heel even weer goed tussen Martijn en Nicole, maar het blijkt absoluut van korte duur. Daarnaast zien we meer van Remco en Paula, Wichian en Loes, Wilfred en François en Maarten en Richelle.

➡ Niets missen van Married at First Sight? Volg deze MAFS groep op Facebook!

Paula en Remco

Het huwelijk van Paula en Remco staat op de rol. Na de trouwgeloften en het ‘ja-woord’ volgt een voorzichtige kus op de wang. Dan blijkt ook wat de twee van elkaar vinden. Remco: “Ik ben heel blij. Ik kan het niet omschrijven, het was een mooie ceremonie. En een hele mooi dame, je hoort mij niet klagen.” Paula had in eerste instantie geen rekening gehouden met een kale man. “Tot aan vandaag toe droomde ik van een man met haren op zijn hoofd en vandaag bedacht ik me ineens: Het kan ook niet zo zijn. Leuk, maar gewoon niet aan gedacht.” Het blijkt nog geen vuurwerk tussen de twee, maar dat komt mogelijk nog.

Op huwelijksreis

Ondertussen zijn er ook al een aantal stellen op huwelijksreis. Wichian en Loes hebben het heel gezellig in het ziekenhuis en gaan op Tenerife ontdekken of er meer inzit. “Wij kunnen lekker praten. We hebben tijdens de huwelijksnacht ook veel gekletst. We hebben veel raakvlakken. We snappen de match ook best goed. Ik denk dat als wij beide erin blijven staan zoals we er nu instaan, dat kunnen vasthouden, dan denk ik dat het best wel een succes kan worden.” Ondertussen groeien Wilfred en François steeds nader tot elkaar en lijkt er daar nog geen vuiltje aan de lucht. Ook bij Maarten en Richelle gaat het nog altijd goed. Ze gaan samen een vulkaan beklimmen. “Het voelt vanaf het begin af aan heel goed, heel vertrouwd. Ik denk dat wij wel moeten gaan kijken hoe we een stapje bij moeten zetten om het gevoel te laten groeien en om te kijken of er daadwerkelijk meer in zit dan wat het nu is.”

Geen vuiltje aan de lucht

Bij wie deze nieuwe aflevering ook geen vuiltje aan de lucht lijkt, is bij Martijn en Nicole. Ze praten weer met elkaar, geven elkaar een knuffel en zelfs een kus. Nicole heeft het aanbod geaccepteerd om elkaar weer verder te ontdekken en leren kennen. Daarvoor is volgens haar op zijn minst een opening gecreëerd. Al heeft ze het idee dat het zeker nog weleens gaat botsen, al hoopt ze dat ze er dan wel beter mee omgaan. Eerst gaan ze samen karten. De winnaar krijgt ontbijt op bed inclusief een massage. En aangezien de één wint op rondetijden en de ander sneller binnen is, lijken ze allebei een massage verdiend te hebben.

Het is een middag waarop ze veel lol hebben samen. Martijn: “Dan leer ik je echt kennen en dan merk ik dat ik je echt leuk vindt. Gewoon als persoon. Je zou echt wel een vriendin van me kunnen zijn.” Nicole lijkt te schrikken: “Is dat hoe je het avontuur aangaat? Dat we gewoon in de friendzone zitten?” Martijn blijkt er nog niet uit: “Ik zit wel te denken: Is dit mijn vrouw voor de toekomst. Dat vind ik lastig.” Nicole: “Maar ik ben wel van mening dat als je dat nu al zo bestempelt, dan wordt het sowieso per definitie niks.” Ze besluiten het ‘friendzone-gebeuren’ maar even te parkeren.

Bom barst opnieuw

Maar niet veel later gaat het opnieuw mis tussen de twee. Martijn en Nicole bleven alleen achter voor een intiem diner, maar al tijdens het voorgerecht is Nicole terug op haar kamer. “Op dit moment ben ik eigenlijk echt serieus woedend. Hij heeft mij echt heel erg getriggerd en dat weet hij. Hij weet precies waar hij me op moet triggeren. En ik heb eigenlijk geen woorden voor wat er nu gebeurd is. Vanavond bij het diner: Wij gingen zitten en het ging al vrij snel een kant op die ik niet wilde en waar ik op een gegeven moment heel erg klaar mee was en boos over werd en mij op een gegeven moment machteloos voelde omdat ik daar geen weerwoord over had. Op dat moment heb ik uit machteloosheid, sorry, misschien was het heel fout, maar ik heb inderdaad wijn in zijn gezicht gegooid en gezegd: Ik ben hier klaar mee. Ik ga naar m’n kamer en ik ga weg. That’s it, dat was het eind”

Martijn legt de situatie uit: “Wij kwamen terug van die strandtent en zaten samen in die auto en dan kom ik toch weer terug op het woord gevoel. Ik voelde mij onveilig met haar rijstijl. Daar kwam ze net nog een keer op terug. ‘Jij vindt dat ik niet goed kan rijden’. Toen zei ik inderdaad: Ik vind dat je niet kan autorijden. En dan voelt ze zich weer aangevallen. Kat in het nauw, pakt ze een glas wijn en dat gooit ze in mijn gezicht. Ik had het liever dat ze het verbaal aangaf hoe vervelend ze mij vindt. Je gaat niet met glazen wijn gooien. Het is overigens nog een dure wijn ook.” Nicole beseft dat het niet netjes is wat ze gedaan heeft, maar vindt het ook niet netjes van Martijn. “Zij heeft een karakter dat niet matcht met mij en ik heb een karakter dat niet matcht met haar. Wij botsen gewoon op basis van karakter. En dat komt iedere keer voor. En wat ik jammer aan haar vind, is dat ze daar niet mee om kan gaan. Dat is niet mijn niveau. Het boek Nicole is gesloten.” Zou het echt…?

Laatste koppel

Ondertussen maken we ook kennis met het laatste koppel van dit seizoen: Cathalijne en Laura. Het is alweer een aantal seizoenen geleden dat er voor het laatst een vrouwelijke match was, maar nu is het eindelijk weer zover. De dertigjarige Cathalijne uit Rheezerveen wordt gekoppeld aan de 27-jarige Laura uit Tilburg. De verwachtingen zijn hooggespannen terwijl de twee op zoek gaan naar hun perfecte outfit, maar wordt dit inderdaad een match made in heaven? Dat moet de komende afleveringen blijken.

➡ Niets missen van Married at First Sight? Volg deze MAFS groep op Facebook!