Love & Reality

MAFS-Aron en Monique bevestigen scheiding, maar er is hoop: “Deur niet helemaal dicht”

Er is helaas geen enkel koppel meer samen uit het afgelopen seizoen van Married at First Sight. Na eerder deze week al Freddy en Sylvia zijn nu namelijk ook Aron en Monique uit elkaar gegaan.

‘Trouwen omgezet in vriendschap’

De geruchten over een aangevraagde scheiding ontstonden vanochtend, en helaas berusten die dus op de waarheid. Dat bevestigt Aron in gesprek met De Telegraaf: “We hebben ons trouwen omgezet in vriendschap. En dat is een goede start. We hebben veel geluk gehad samen, ondanks dat we geen trouwpapiertje meer hebben.”

Een fikse domper, want het leek juist zo gesmeerd te gaan met de twee. “Na de beslissing getrouwd te blijven, dat was half oktober, zijn we samen een weekend naar Noordwijk gegaan. Op de hotelkamer, met een flesje wijn, zijn we elkaar huilend in de armen gevallen; het was zo bijzonder wat we allemaal hadden meegemaakt.”

Monique vult aan: “Dat was het zeker. We waren getrouwd met een vreemde en daarna 24/7 bij elkaar, zonder irritaties of ruzie. We merkten dat de wetenschap een heel goede match heeft gemaakt en hebben echt ons best gedaan uit te zoeken wat er was tussen ons. We hadden het heel leuk, maar het verliefdheidsgevoel dat je eigenlijk wil krijgen, was er soms wel en soms niet. Nadat het weken op en af ging, dachten we: wat nu?”

‘Deur nog niet helemaal dicht’

Er volgde een tweede huwelijksreis, naar Gran Canaria. “In de tijd dat dat nog mocht. Het was weer een fantastische week. We hebben het een kans gegeven, maar daarna bleef die liefde uit. Toen hebben we besloten de scheiding aan te vragen.”

Monique vond dat erg jammer. “Dat is toch niet waarom je meedoet aan het programma. Een tijdje hebben we elkaar niet gezien of gesproken, maar toen de uitzendingen op tv begonnen zagen we hoe mooi het allemaal was. Nu hebben we weer heel intensief contact. We voelen toch weer die connectie als bij het altaar. Ik heb ook tegen Aron gezegd dat ik die deur nog niet helemaal dichtgooi.”