Love & Reality

MAFS-Arjan met de dood bedreigd: “Als ik op straat loop, spugen mensen naar me”

Het avontuur van Arjan in Married at First Sight liep helaas niet zoals hij had gehoopt; mede door paniekaanvallen voelde hij zich genoodzaakt om ‘zijn’ Maurice in de kou te laten staan, al bij de huwelijksreis. Ná MAFS vond hij alsnog de liefde, maar deze week moest hij het ‘uit veiligheidsoverwegingen uitmaken’.

Verbroken (verboden) liefde

Zijn toenmalige vriend woont namelijk in een land waar homoseksualiteit verboden is. Daarover zei Arjan al tegenover RTL Boulevard: “Hier in Nederland willen mensen mij doodmaken omdat ik ‘nee’ zei in MAFS, maar in dat land word je écht dood gemaakt als ze er achter komen dat je homo bent..” Hij doelt daarmee op de snoeiharde kritieken die Arjan moest slikken na zijn MAFS-echec.

Doodsbedreigingen & bespuugd worden

Van zijn mislukte poging an sich baalt Arjan nog niet eens zo per se. “Waar ik wel van baal, is de haat. Ik heb gewoon mijn hart gevolgd, en ik zag Maurice gewoon niet als mijn partner. Mijn hele lijf begon daar op te reageren, dat hebben we allemaal gezien. Dat het experiment mislukt is, dat is één ding. Dat de experts iets hebben verzonnen vanuit hun visie, ook prima. Maar dat er dan mensen zijn die je dood willen hebben.. Echt niet één, maar ik heb wel veertig à vijftig doodsbedreigingen per dag gehad. Als ik op straat loop spugen mensen naar me. Toch ben ik er sterker uitgekomen, want ja.. Ik sta er nog steeds.”

➡ Niets missen? Volg de Married at First Sight Facebook-groep!