Love & Reality

Love Island UK

Love Island is in Nederland pas één seizoen oud, maar in Groot-Brittannië is het concept al langere tijd een groot succes. Vijf vrijgezelle dames en vijf vrijgezelle heren gaan op zoek naar de ware liefde. Op deze overzichtspagina vind je alles wat je moet weten over Love Island UK. Van het uitzendschema tot aan de deelnemers, de presentatrice en de voice-over.

Hoe werkt Love Island?

In Love Island draait het allemaal om het vinden van de ware liefde. Vijf vrijgezelle dames en vijf vrijgezelle heren moeten er alles aan doen om aan het eind van het programma verkozen te worden tot het favoriete koppel van de kijkers. Alleen op die manier lukt het één koppel om er met de hoofdprijs vandoor te gaan. De koppels zullen wekenlang 24/7 gefilmd worden in de luxueuze villa waar ze verblijven. De Islanders moeten dan ook op hun hoede zijn en aan hun imago werken, want het minst favoriete koppel gaat naar huis.

Lees alles over Hoe werkt Love Island

Love Island wordt regelmatig voorzien van nieuwe gezichten. Ook moeten andere kandidaten juist regelmatig het veld ruimen. Aan de start van het datingprogramma zijn vijf vrijgezelle dames en vijf vrijgezelle heren te zien in de luxueuze villa. Deze deelnemers worden ‘Islanders‘ genoemd.

De singles die op dag 1 aan Love Island UK begonnen:

Presentatrice Love Island UK

De presentatrice is ook in seizoen vijf van Love Island UK weer de razend populaire Caroline Flack, een Engelse radio- en televisiepresentatrice. Ze was ook al in onder meer de Britse X Factor te zien en is bij de kijkers uitgegroeid tot een geliefd gezicht van de serie.

Voice-over Love Island UK

Net als presentatrice Caroline Flack is ook de voice-over Iain Sterling mateloos populair bij het thuisfront. Iain is een comedian, schrijver en televisiepresentator uit Schotland. In tegenstelling tot de voice-overs van Love Island op RTL komt Iain in de Britse editie regelmatig zelf in beeld, voornamelijk in gesprekjes met presentatrice Caroline.