Love & Reality

Love Island UK krijgt spin-off met winter-editie

Love Island krijgt in Engeland een spin-off. Vanaf januari 2020 kunnen kijkers in het Verenigd Koninkrijk aan de slag met een winter-editie van de show. Het is nog onduidelijk of en wanneer die reeks ook naar Videoland komt, maar inmiddels zijn er al wat details bekend over de spin-off.

Winter seizoen

Het eerste winter-seizoen van Love Island wordt begin volgend jaar uitgezonden bij ITV en neemt ons mee naar Zuid-Afrika. De serie wordt echter wel twee weken korter dan de zomer editie. Daardoor zitten de mannen en vrouwen niet acht weken in de villa, maar ‘slechts’ zes weken.

De crew vliegt al op Nieuwjaarsdag naar Zuid-Afrika om voorbereidingen te treffen voor de spin-off. Speculaties gaan inmiddels dat zij afreizen naar Cape Town om daar een villa te betrekken waar de vrijgezelle mannen en vrouwen gevolgd worden. De nieuwe villa is speciaal gebouwd voor de serie.

Zomer seizoen wordt ook korter

Ook de zomer editie van Love Island 2020 wordt ingekrompen. Dat heeft volgens voormalig Islaneder Amy Hart alles te maken met het EK. Ook dat seizoen loopt in 2020 zes weken in plaats van de gebruikelijke acht.