Love & Reality

Love Island-groep stuurt dit koppel zelf naar huis: tranendal in de villa

In aflevering 13 van Love Island was het tijd voor de start van de heftigste exit tot dusver: er moest een compleet koppel naar huis. In aflevering 15 kwam het slotbesluit. En dat leverde een hoop tranen op.

Spoiler alert

Presentatoren Holly Mae Brood en Viktor Verhulst begonnen het kampvuur-moment, dit keer in de middag, door de koppels op te noemen die genoeg stemmen hebben gekregen van het thuisfront om te mogen blijven. Nieuwkomers Eilish en Gianni waren vrijgesteld. Het eerste koppel dat als ‘safe’ bestempeld werd, was het inmiddels gebroken koppel Lisa en Giuliano.

Ook Joan en Mert hadden voldoende stemmen van het publiek om nog even in Love Island te mogen blijven, net als Filip en Feline. Het allerlaatste koppel dat veilig is gestemd bestond uit Raphaëlla en Mattheüs. Dat betekent dat Josephine-Charlotte en Kai, en Imen en Remco in de gevarenzone belandden.

Tot overmaat van ramp moesten nu de andere Islanders gaan bepalen wie er nog een kans op liefde verdiende, en wie níét. Als eerst onthulden Mert en Joan hun keuze: zij willen Remco en Imen erin houden. Vervolgens ging de stem van Filip en Feline naar Josephine-Charlotte en Kai, waardoor er een 1-1 gelijkspel ontstond. Mattheüs en Raphaëlla gingen dan weer voor Remco en Imen, en dus kon het voor JC en Kai hooguit nog een remise kon worden: dat werd het niet, want het laatste koppel Giuliano en Lisa kiest ook voor Remco en Imen. 1-3, exit voor JC en Kai.

De koppels nu: