Love & Reality

Lorenzo onthult waarom het misging tussen hem en Petra na Matched By Mom

Niets leek Lorenzo en Petra nog van een mooie romance te kunnen weerhouden na Matched By Mom, maar in de aftiteling van de show leerden we al dat het terug in Nederland dan toch mis was gelopen tussen hen. Aan Grazia vertelt hij nu waarom precies.

Lorenzo en Petra

De voortekenen waren immers juist nog zo rooskleurig. “Bij de eerste poolparty hadden wij meteen het langste gesprek. Daar liet ze wel gelijk een goede indruk op mij achter. Ze was superrelaxed en gewoon heel erg open. Dat trok mij wel heel erg aan. Ze kwam over als een lief meisje, maar ook wel met een pittige kant. (…) In veel dingen staan wij best wel hetzelfde in het leven. Maar er zijn op een gegeven moment een aantal dames bij gekomen met wie ik ook een superleuke klik had.” Julia bijvoorbeeld. Toch koos hij bij de ontknoping vol overtuiging voor Petra. “Ik heb alles naast elkaar gelegd en me afgevraagd wie er het beste bij mij zou passen, welke raakvlakken we hebben, waar we elkaar aanvullen en of er ook dingen zijn die ik misschien minder leuk vind? (…) Het is een weloverwogen beslissing geweest.”

Terug in Nederland

“We zijn teruggekomen in Nederland. Toen hebben we nog een aantal keer afgesproken. Ze is ook nog een keer mee geweest naar een boeking, dat was supergezellig. We hebben het ook echt leuk gehad – en tot op heden is het ook zo dat als we elkaar zien, het nog steeds superleuk is. We kunnen elkaar pesten, we kunnen het heel leuk hebben met elkaar, maar we kunnen ook serieuze dingen met elkaar bespreken. Maar we merkten op een duur dat het op een bepaalde manier aan het verwateren was. Ik moet zeggen dat het ook echt wel mijn schuld is geweest. Ik was soms heel onduidelijk en heb op het laatste moment afgezegd. En ja, zulke kleine dingetjes zorgen er uiteindelijk wel voor dat het ook niet echt leuk meer is om met elkaar af te spreken. Er kwam veel op mijn pad en was ik met mezelf bezig. Dat heb ik wel een beetje in de weg laten staan.”

Toekomst

Lorenzo zou momenteel graag een drankje met Petra doen om het te bespreken, maar of er nog liefde inzit weet hij niet. “Dat zouden we moeten bekijken. Omdat we het er niet specifiek over hebben gehad, weet ik ook niet hoe zij er nu instaat. Het is zo druk geweest, ook voor haar. Ook omdat ik het een aantal keer heb laten afweten, ik kan heel goed begrijpen als zij zegt; het is voor mij goed zo. Maar we hebben een hele leuke tijd met elkaar gehad daar, en wie weet als we hier nog een paar keer afspreken en we hebben wel een goed gevoel erbij… Je kunt niet in de toekomst kijken.” Moeder Thea hoopt in ieder geval dat ze terug samen komen. “Ik weet hoe mijn moeder er op dit moment in staat, die zou het nog steeds superleuk vinden als wij bij elkaar komen. Dat laat ze me ook echt regelmatig weten, dat ze het echt superzonde vindt.”