Love & Reality
joany jeroen lldl

Lang Leve de Liefde: Vier kinderen bij drie verschillende vrouwen!

In de aflevering van Lang Leve de Liefde van donderdagavond zagen we Erik en Angela en Tiago Marinda terugkeren. Daarnaast maakten we kennis met Mitchel en Irene en Joanie en Jeroen!

‘Schild’ in bed

We beginnen bij Tiago en Marinda, die al heel veel besproken hebben, behalve hoe ze de nacht door gaan brengen. “Dus jij slaapt vanavond lekker op de bank”, aldus Marinda. Tiago reageert ‘gevat’: “Kijk, je hebt de linkerkant van het bed en de rechterkant. Ik slaap aan de linkerkant en jij aan de rechterkant of op de bank.” Zijn date kijkt niet razend enthousiast: “Hm, op zich niet erg, maar jij moet wel gewoon aan je eigen kant.” Tiago stelt een compromis voor: “We maken een schild van kussens!” En dat is precies wat er gebeurt en dit keer moet Marinda wél lachen.

Er wordt geëvalueerd. “Ik vond het wel gezellig”, begint Marinda. “We hebben echt wel leuke dingen gedaan samen.” Tiago beaamt dat: “Maar wat ik wel een beetje miste was de fysieke aantrekkingskracht.” Zij heeft ‘precies datzelfde’ en er wordt niet verlengd.

Hap uit een broodje

Erik en Angela knuffelen en gaan daarna ook slapen, zij tussen de lakens, hij op de bank. De volgende ochtend bereidt Erik een ontbijtje voor zijn match. Althans, hij legt twee broodjes kaas voor haar klaar. Of misschien eentje voor hem, eentje voor haar? Wat doet hij nou! Hij neemt een hap van één broodje en legt dat vervolgens terug! Het valt Angela niet op en deze date bloedt überhaupt een beetje dood: er vallen meer en meer ongemakkelijke stiltes.

Het is tijd voor het verdict. Erik begint: “Ik denk toch niet dat er echt een klik is tussen ons tweeën. We hebben het hartstikke gezellig gehad, maar de klik is er niet. Wat daar nou precies de reden van is…” Angela is het daarmee eens: “Als persoon zelf vind ik je hartstikke leuk, maar het plaatje… Ik zoek iets meer een bad boy.” Next!

Véél ongemakkelijke stiltes

We ontmoeten de 25-jarige Mitchel, een grondzuigwagenmachinist (dat moet je googelen!). Hij is niet zo ervaren in de liefde: “Ik heb nog maar één keer een langdurige relatie gehad. Dat was iets meer dan een jaar. Ik ben nu al vijf jaar vrijgezel, maar nu wordt het wel tijd voor een partner.” Hij is gematcht met de 23-jarige Irene, die nog studeert (pedagogiek) en in de regel de kat uit de boom kijkt: “Ik stap eigenlijk niet heel snel op iemand af. Als ik uitga is het anders, maar als ik iemand in het dagelijks leven tegenkom…” Ze zoekt een aardig iemand, die gevoel heeft voor humor. En die humor vindt ze misschien wel bij Mitchel, want die heeft een partypopper meegenomen om haar mee te verrassen!

Daarna valt het echter meteen stil, en nog een keer, en nog een keer. “Drink jij eigenlijk ook koffie?”, gooit Irene er een vraag in. “Nee, het is niet dat ik thuis elke dag koffie drink”, is het korte en bondige antwoord van Mitchel. En wéér valt het stil. “Jij wel?”, komt eruit. “Nee”, luidt het antwoord. Oké dan!

Vier kinderen bij drie vrouwen

Nog een nieuw koppel, de 33-jarige Joany, moeder van één dochter, werkt al jaren in de ouderenzorg. “Waarom het mij nog niet gelukt is in de liefde? Het communiceren gaat tegenwoordig heel veel via de telefoon. Maar ik ben wat dat betreft echt nog van de oude stempel. Als er wat is, praat gewoon met me. De 41-jarige Jeroen is ventilatiemonteur: “Iedereen vindt mij wel een goede kerel. Goed voor kinderen en alles. Een gezellig feestbeest.” Deze twee LLDL-deelnemers klikken wél meteen en dat wordt ook uitgesproken, van beide kanten. Er kleeft echter wel een (‘klein’) negatief puntje aan Jeroen: hij heeft vier kinderen, bij drie verschillende vrouwen!

➡ Niets missen van Lang Leve de Liefde? Word dan ook lid van deze Facebook-groep en klets gezellig mee!